#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

KEZDŐDHET A KREATíV NYÁR!

Beköszöntött naptár szerint a nyár, júniusba léptünk. Igaz, hogy ma reggel annyira hideg volt még, hogy 4 réteget húztam magamra mielőtt elindultam itthonról, de lélekben már készülök a hamarosan megérkező nagy melegre :) Mi is juttathatná jobban eszünkbe a nyarat, mint egy szelet görögdinnye? Mit szólnátok, ha egy dinnyés lábtörlő várna Titeket haza... ugye, ugye, hogy mosollyal érkeznétek meg minden nap? :)

Nézzétek meg, hogy egy egyszerű kókusz szőnyegből, hogyan is készíthetitek el ezt a kedves "alkotást"!


Hozzávalók:Kókuszrost lábtörlő (kapható a legtöbb barkácsáruházban, Ikeában, Kikában, stb), legjobb a kerek, amit egy sniccerrel kettévághatsz, és akkor egyszerre lesz két darabod

Akril sprayfesték (a dinnyéshez egy pink szinű, egy fehér, és egy zöld szín kell
Fekete tégelyes akrilfesték

Papír, aprópénz
Csomagoló papírból kell két félkörívet kivágnod, ami kitakarja azokat a részeket, ahol nem szeretnéd festeni a lábtörlőt. Először takard ki a zöld és a fehér részt egyszerre, a papírt súlyozd le aprópénzzel. Elég erősen fúj a sprayfesték, könnyen "alászalad" a papírnak, ne spórolj az apróval. Szabadtéren végezd a fújást, körülbelül 20 cm-távolságról. 2-3 réteget fújj, nem kell nagyon sokat várnod a rétegek közötti száradással, a természetes anyag hamar be fogja szívni a festéket. 


A piros után jöhet a fehér, végül a zöld réteg. Ha megszáradt a magokat a következőképen fesd: vágj ki 2 (egy kisebb és egy nagyobb) csepp formát a csomagolópapírból (még jobb, ha sütőpapírból vágod ki, mert az nem ázik át), és azt használd sablonnal. Merőleges ecseteléssel, fekete akrilfestékkel fesd meg a szemeket.

Egész nyáron élvezheted az alkotásodat, készítsd el!
A különleges lábtörlő ötlet forrása Brittany blogja.

SHARE:

2 megjegyzés

  1. tetszik a blogod:) nagyon kreatív, ezért feliratkoztam hozzád:)

    most visszanézem a posztjaid zömét :)


    www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Ennivaló ez a lábtörlő! :)

    VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig