EGYSZERŰ DíSZPÁRNA SZABÁSMINTA – HOGYAN CSINÁLD

Gyönyörűséges textilek kerültek fel a héten a Tchibo kínálatába, erről jutott eszembe, hogy készítenem kéne néhány díszpárnát! Az egyik legegyszerűbb mód, a hátul átlapolós, ismeritek? Egy jó kis leírást találtam róla, anyagtakarékos, mert elég csak az elejét a kedvenc mintás textiledből kiszabni, összevarrod és kész is! Nem kell se cipzár, se gomb, működik. Lessétek meg, hogyan is készül, és álljatok neki! 

Első lépés, hogy határozd meg mekkora a párnád, és ettől 2,5 cm-re nagyobb előlapot szabj ki a dekoranyagodból. (Nézzétek meg ezek milyen szépek!) Utána a hátához használhatsz egy egyszerűbb minta nélküli vásznat, ez két darabból fog állni. A szélessége ugyanaz lesz, mint az előlapé, de a hossza körülbelül a 2/3-a legyen, így fig majd átlapolni egymásra a két anyag.

A kiszabott textilek széleit tisztázd el, lehet használni a vasalható szegőt is, ha nem akarsz annyit bíbelődni a szegéssel.

Utána, a képen látható módon, tedd egymásra a 3 darab kiszabott anyagot, és a széleit varrd össsze. Kifordítod, beleteszed a párnát, és kész is vagy!

 

Krista ilyen szépeket gyártott a blogjára, gratulálok!


Iratkozz fel hírlevelemre, hogy emailben megkapd a hét legjobb inspirációit!

További díszpárna ötletek:
virágos / kárómintás párna
párna festés: variációk egy témára
rózsás díszpárna házilag
macskás párna macskarajongóknak
ágyvég ötletek (párnás is)

3 Comments

 1. mami
  október 29, 2015 / 12:38 du.

  Nem értem, hogy a háta a párnának, amely két darabból áll, milyen méretű egyenként. egy kétharmada az elejének és a harmadik?

  • Névtelen
   december 29, 2015 / 10:48 du.

   szerintem mivel nincs cipzár benne , a hátulján fedik egymást az anyagok ,és a párna bele van dugva , a másik fele még rá van húzva . Sok ilyen ágynemű is van ….

 2. Névtelen
  november 30, 2015 / 5:47 du.

  Jó lenne látni a hátulját készen!

Leave a Reply