#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

EGYSZERŰ DíSZPÁRNA SZABÁSMINTA - HOGYAN CSINÁLD

Gyönyörűséges textilek kerültek fel a héten a Tchibo kínálatába, erről jutott eszembe, hogy készítenem kéne néhány díszpárnát! Az egyik legegyszerűbb mód, a hátul átlapolós, ismeritek? Egy jó kis leírást találtam róla, anyagtakarékos, mert elég csak az elejét a kedvenc mintás textiledből kiszabni, összevarrod és kész is! Nem kell se cipzár, se gomb, működik. Lessétek meg, hogyan is készül, és álljatok neki! 
Első lépés, hogy határozd meg mekkora a párnád, és ettől 2,5 cm-re nagyobb előlapot szabj ki a dekoranyagodból. (Nézzétek meg ezek milyen szépek!) Utána a hátához használhatsz egy egyszerűbb minta nélküli vásznat, ez két darabból fog állni. A szélessége ugyanaz lesz, mint az előlapé, de a hossza körülbelül a 2/3-a legyen, így fig majd átlapolni egymásra a két anyag.


A kiszabott textilek széleit tisztázd el, lehet használni a vasalható szegőt is, ha nem akarsz annyit bíbelődni a szegéssel.


Utána, a képen látható módon, tedd egymásra a 3 darab kiszabott anyagot, és a széleit varrd össsze. Kifordítod, beleteszed a párnát, és kész is vagy!


Krista ilyen szépeket gyártott a blogjára, gratulálok!
Iratkozz fel hírlevelemre, hogy emailben megkapd a hét legjobb inspirációit!

További díszpárna ötletek:
-virágos / kárómintás párna
-párna festés: variációk egy témára
-rózsás díszpárna házilag
-macskás párna macskarajongóknak
-ágyvég ötletek (párnás is)
SHARE:

3 megjegyzés

 1. Nem értem, hogy a háta a párnának, amely két darabból áll, milyen méretű egyenként. egy kétharmada az elejének és a harmadik?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. szerintem mivel nincs cipzár benne , a hátulján fedik egymást az anyagok ,és a párna bele van dugva , a másik fele még rá van húzva . Sok ilyen ágynemű is van ....

   Törlés
 2. Jó lenne látni a hátulját készen!

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig