#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

4 TIPP: HOGYAN SPÓROLJ A FŰTÉSSZÁMLÁN

A tél közeledtével újra szembesülnünk kell az egekbe szökő rezsiköltségekkel. Megdöbbentő, de a fűtési költség a magyar háztartások energiafogyasztásának háromnegyedét teszi ki. Ráadásul az energia nagy része az elavult nyílászárókon keresztül veszik el. Íme, néhány spórolós tipp télre kedves szponzoromtól, a nyílászárók szakértőjétől:1. Vegyél példát a legjobbakról

Ábrándoztál már azon, hogy a fűtésszámládon egy kövér nulla szerepel? Manapság ez már nem álom, hiszen a passzívházak Magyarországon is egyre elterjedtebbek. Ezek az épületek a hasonló méretű, hagyományos házak energiafelhasználásának tizedéből képesek télen és nyáron egyaránt biztosítani a kellemes és egyenletes belső hőmérsékletet. A passzívházakban ezért alkalmaznak csúcsminőségű nyílászárókat, de ami ennél is meglepőbb: ez a technológia bárki számára elérhető.


2. Legyen a felújítás befektetés 

Háztartásunk energiafelhasználásának költségeit életünk végéig fizetjük, ezért minél előbb csökkentjük fűtésszámlánkat, annál többet spórolhatunk vele. A passzívház specialista Internorm nyílászárói esetén a megtérülési idő általában 8-10 év, ami a cég által vállalt 30 éves minőségbiztosítás fényében lényegében azt jelenti, hogy garantált a megtérülés. Ez a befektetések között elég nagy ritkaság.


3. Válassz energiatermelő ablakot 

 A hőveszteség csökkentésén túl van még egy előnye annak, ha megválsz elavult nyílászáróidtól: a csúcstechnológiát képviselő, Solar+ bevonattal rendelkező három rétegű ablakok a kiváló hőszigetelésen túl a nap energiáját is maximálisan a ház melegen tartására fordítják, így a fűtésszámla tovább csökken.


4. Használd ki az akciókat 

A rengeteg megtakarításon túl most a befektetett összegen is spórolhatsz, ha időben cselekszel. A passzívházakban is alkalmazott nyílászárókkal szerelheted fel otthonodat, még a fűtési szezon beállta előtt, ráadásul kedvezményes áron. Látogass el Közép-Európa legimpozánsabb Internorm bemutatótermébe és élj az akciókkal november 15-ig!
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig