#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

HOGYAN KALKULÁLJUNK, HA SZIGETELÉS ELŐTT ÁLLUNK

Mire figyeljünk a kiválasztás során?

Folytatom sorozatomat, a házszigetelés előtt állók részére! Az előző részeket itt találjátok (nagyon sok hasznos infóval).

Ne veszítsük szem elől, hogy a szigetelőanyag kiválasztása leginkább attól függ, hova, milyen felületre, milyen technológiával épült és milyen célú épületre akarjuk rakni azt. A kőzetgyapot és a polisztirol (EPS) szigetelést is elsősorban homlokzaton használjuk. A két anyag kb. ugyanolyan hőszigetelő képességű, a polisztirol valamivel olcsóbb, de a kőzetgyapot szigetelés természetes alapanyagokból készül, nagyon jó légáteresztő és emellett ellenáll a tűznek, és jobban hangszigetelnek.


Vásárlás előtt mindig kérjük ki szakember véleményét! Gondoljunk arra, hogy ő naponta több ház szigetelésének jó megoldásán gondolkozik, biztosan olyanra szempontjai is vannak, amik nekünk nem.

Rend(szer) a lelke mindennek

A gyártók úgy fejlesztik ki termékeiket, hogy azok tökéletesen kiegészítsék egymást, így rendszerben alkalmazva a leghatékonyabbak. Az egyes termékek minősége vagy összetétele eltérhet egymástól, ezért a pontos kivitelezéshez ajánlott ugyanannak a gyártónak a termékeiben, rendszerben gondolkodni, hogy a legjobb eredményt kapjuk.


Mi mennyi?

Az tény, hogy a kőzetgyapot szigetelőanyag önmagában drágább, de ez csak egy tétel a költségek között. A felújítóknak számolni kell az alapozó, a ragasztó, a szigetelőanyag, a háló és a vakolat árával, továbbá az állványozás, a munkadíjak költségeivel is, melyek a kiválasztott szigeteléstípustól szinte függetlenek. EPS alkalmazása esetében a teljes homlokzati szigetelési rendszer 6-7 ezer forint / m2 költséggel kivitelezhető, míg kőzetgyapot esetében ez az összeg 7-9 ezer forint / m2.


Osztottunk, szoroztunk, aminek eredményeképpen az alábbi nettó négyzetméterárak jöttek ki a szigetelési anyagokra, eszközökre és munkálatokra, és arányaiban pedig így néz ki a dolog:Nem árt tudni, hogy az EU új energiahatékonysági keretirányelve előírja, hogy az energiafelhasználást 30%-kal, az üvegházhatású gázok kibocsátásának 40%-kal csökkentsék az országok. Vagyis nem elég csak a panel és nem panel társasházakra odafigyelni, hanem a hazai épületállomány 73%-át kitevő családi házakat is szükséges lesz szigetelni.

A jó hír az, hogy ha most akartok szigetelésbe fogni, most ha itt regisztráltok, értékelik a szakszerű megoldásokat: www.nalamszigetelnek.hu
SHARE:

1 megjegyzés

  1. Nem ártana feltüntetni a szigetelések vastagságát, hiába kis mértékben befolyásolja az összképet...!

    VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig