#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

VIDEÓS RECEPT - EHETŐ KARÁCSONYI DEKORÁCIÓ

Mára egy nagyon izgalmas dolgot hoztam, amit már alig bírtam magamban tartani eddig is! A forgatáson is nagyon nagy sikere volt ennek az ehető tobozkülönlegességnek, mindjárt meglátjátok Ti is. Ezzel  feldobhatjátok az ünnepi asztalt mindaddig, amíg a gyerekek nagy élvezettel el nem fogyasztják... ;) A siker garantált, használhatjátok hozzá kedvenc kókuszgolyó recepteteket, vagy az én receptemet is, de először is nézzétek meg a videót!

Iratkozzatok fel youtube csatornámra, mert a következő videó is érdekes lesz, különleges szilveszteri bulidekorációt csinálhattok velem.

karácsonyi ehető kakaós toboz

Kakaós toboz

Hozzávalók:

250 g darált keksz (bármilyen jó, ízlés szerint)
50g kakaópor, cukormentes
50 g porcukor, vagy xilit (ez egy kevésbé édes verzió) és egy kicsi a tetejére
50 g kókuszreszelék
kakaós reggelizőpehely
rumaroma
és annyi langyos tej, hogy viszonylag kemény masszává össze lehessen gyúrni, ne dőljön fel.
Én nem szoktam bele vajat tenni, mert anélkül is finom, de a hagyományos receptbe, még az is kell.

Ha összegyúrtátok jöhet a szurkálás, egy nagyobb tobozhoz számoljatok 10 percet! :)

SHARE:

2 megjegyzés

  1. Eredeti kép és recept itt:
    http://www.handmadecharlotte.com/recipe-snowy-pinecone-snacks/
    Forrást illik megjelölni, pláne ha a fotóját is hozzátesszük annak ellenére, hogy a recept ugyancsak más!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen! Több verziója is van fenn a neten (ha rámész a pinterestre láthatod) ennek az ötletnek, nem csak a handmadecharlotte-á. Fotót nem használtam fel, se tőle, se mástól, ha olvasod a blogomat, mindig megjelölöm, ha mástól publikálok anyagot, rengeteg saját ötletem van, nincs szükségem szerencsére ilyenfajta anyagátvételre. Nem csak a recepten változtattam, hanem a méretén is, sokkal nagyobbat készítettem, és a technikán is. Szóval bőven hozzátettem a magamét, és úgy adtam tovább,.. én is erre bátorítok mindenkit, éljünk azokkal a kiindulási alapokkal, amiket előttünk már kitaláltak! Persze ha az ötlet forrása egyértelmű, akkor érdemes megjelölni, de itt ez nem áll fenn, handmadecharlotte is látta valahol, és megcsinálta az ő verzióját. Én még Nigellánál is láttam, hogy említsek még egy forrást. Örülök, hogy Te is láttad őket!

    VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig