LAKBERENDEZÉSI ANYAGISMERET: A MELEGBURKOLAT 1. RÉSZ

Ingyenes lakberendezési tanácsadásaim során, amikor egy nap több embernek, családnak is adok tanácsot, rengetegszer felmerültek olyan kérdések, hogy melyik anyagelnevezés pontosan mit is jelent, és milyen anyagtulajdonságai vannak, hova érdemes tervezni őket, mire érdemes figyelni vásárlásnál, stb. Egyszóval összefoglalva: anyagismeret és a jó kérdések feltevése! 🙂 Arra gondoltam hogy ez nagyon fontos dolog, hiszen ha jó anyagot választunk a felújítandó helyre, akkor hosszú távon is bírja majd a strapát! Az is jó szerintem, hogy a pénztárcánkat is tudjuk majd mennyire kell és érdemes kinyitnunk, így se nem költekezünk majd túl, se nem vásárolunk olcsón nem olyat, ami nem odavaló. Nem kell féljetek, egyáltalán nem fogom túl szakmaira venni a figurát, pont annyit igyekszem elárulni, ami a jó döntés meghozatalához a vásárláskor vagy a felújítás megtervezésekor szükséges 🙂

Sorozatom első részeként, jöjjenek a MELEGBURKOLATOK!

melegburkolatok fajtái

A melegburkolat kiválasztásakor a következő legfontosabb kérdéseket kell feltenned magadnak:

-Mennyi ideig szeretnéd, hogy kiszolgáljon téged? 5, vagy 20, vagy esetleg 50 évre tervezel?

melegburkolatok fajtái

-Milyen igénybevételnek lesz kitéve? Magassarkú és egyéb utcai cipővel is fogsz rajta grasszálni, esetleg kutya is, vagy gyerekmotor is keresztül szánkázik majd rajta időnként, vagy csak zokniban, papucsban álltok rá?

melegburkolatok fajtái


-Van-e, lesz-e padlófűtés alatta? 

melegburkolatok fajtái


-Milyen páratartalmat, vagy mennyi fröccsenő vizet kell kibírnia?

melegburkolatok fajtái

-Milyen gyakran szeretnéd karbantartani? Az olajozott padlókat például az igénybe vett helyeken akár évente is le kell kezelned, hogy szép legyen és tartós.

melegburkolatok fajtái

Ha ezeket az alapvető kérdéseket megválaszoltad, akkor sokkal közelebb vagy a jó döntéshez. Ezek után már válaszolhatsz azokra a kérdésekre is, hogy:

-Találok-e olyat, amilyet megálmodtam a lakásomba?
-Ha igen, akkor mennyi ennek a négyzetméter ára, és mennyibe fog kerülni, ez nekem, mire leraktuk?

melegburkolatok fajtái

A padló négyzetmáter ára ugyanis még közelről sem mondja meg, hogy mire le lettek burkolva a megfelelő területek, mennyibe is kerül ez neked.

melegburkolatok fajtái

Sorozatom következő részében segítséget nyújtok ennek a kiszámolásához is, illetve a különböző leggyakoribb melegburkolatokhoz is adok útmutatót, hogy a fenti kérdések megválaszolása után, hogyan választhatsz a típusok közül! Addig gondold át, a válaszaidat a kérdésekre, és ha felmerül benne további kérdés, ne habozz, írd meg, és a következő részben arra is igyekszem válaszolni!

melegburkolatok fajtái

képek forrása

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy ha érdekel a téma, és akkor tutira nem fogsz lemaradni a 2. részről!

1 Comment

  1. Maggie
    január 15, 2015 / 1:14 du.

    Kíváncsian várjuk a második részt… 🙂

Leave a Reply