#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

A környezettudatos acélalapanyagú tető széles szín- és formaválasztékban

Időről időre tippeket adok építkezőknek, vagy felújítóknak a különböző építőanyagokról, vagy termékekről. Most következő részben egy különleges tetőfedő anyagot ajánlok figyelmetekbe, ami szerintem több szempontból is nagyon érdekes. Izgalmas részletek következnek, ha tetőcserében, vagy építkezésben gondolkodsz, érdemes elolvasnod.

hogyan válasszak tetőt gerard zsindely

1. Acél alapanyagának köszönhetően a Gerard tetőcsalád, bár gyorsan felmelegszik, de nagyon gyorsan le is hűl. Ezért nyáron, nagy melegben, éjszaka a légkondicionáló berendezés használatát mellőzhetjük, sőt reggel sem szükséges azonnal bekapcsolni. Ez az ezüstszürke színű tetőfedő anyag pedig az Egyesül Államokban elnyerte az Energy Star védjegyet.

Fűtés: A közhiedelemmel ellentétben a tetőfedő anyag nem hőszigetel, hőszigetelés céljából hőszigetelő anyagot kell alkalmazni. Bizony ehhez a „vékony acéllemezhez”sem kell vastagabb hőszigetelő anyagot beépíteni, mint a hagyományos tetőcserepekhez.  Ezekért a tulajdonságokért hívják energiahatékony tetőnek.


 2. Azt gondolod, hogy a zsindely unalmas? Az acél szóról a szürke tető jut eszedbe? Nézd meg mennyi különleges megoldást kínálnak a Gerard tetőcsalád típusai!

hogyan válasszak tetőt gerard zsindely

hogyan válasszak tetőt gerard zsindely

hogyan válasszak tetőt gerard zsindely

hogyan válasszak tetőt gerard zsindely


3. Azt gondolom nagyon nagy segítség, hogy van tetőkalkulátoruk, ki tudjuk számítani a tetőfedés anyagszükségletét. Az előkalkuláció mindig nagyon fontos a felújítás során, nem csak tetőcserénél, soha ne hagyjátok el. Érdemes általában 15-20%-kal felülbecsülni a kalkulációt, és akkor már közelíteni fogtok a végső keretösszegetekhez.

4.Most nagyon jó kis akciójuk van, 20% kedvezményt ajánlanak június 15-ig,amit érdemes kihasználni, ha ez lesz a legjobb megoldás számotokra.

hogyan válasszak tetőt gerard zsindely

4. A Gerard tetőcsalád egyedi módon vízszintesen, vagyis az elemek orra felől rögzítik. Minden elem szorosan egymásba kapaszkodik és 8 ponton, megmozdíthatatlanul rögzítésre kerül. Ez a rögzítési mód megakadályozza a beázást, valamint garantálja, hogy a tető még szélsőségesen erős szélviharok, hurrikánok, tájfunok esetén se mozduljon ki a helyéről.

hogyan válasszak tetőt gerard zsindely

 Extra tippeket is adok, amit tetőfajtától független is tudtok használni, és nagyon fontosak, hogy figyeljetek rá:

Mielőtt tetőfedő anyagot választasz, mindenképpen alaposan körbe kell járjad a lehetőségeidet. Bár elég széles a paletta ezen a téren, azért nem lesz olyan nehéz dolgod, mint gondolnád, mert az adottségok általában sok mindent korlátoznak, így jónéhány opció kiesik majd a sorból.

Több féle megoldás is létezik: kerámia cserép, beton tetőcserép, zsindely, acéllemez, pala, stb. Érdemes megvizsgálni, hogy
-a meglévő szerkezet mit bír el
-mi a tető hajlásszöge?
-az egyes anyagok milyen hosszú távra szólnak, nekünk mi a célunk?
-Milyen plusz költséggel kell számolni az egyes anyagok alkalmazásával. (Pld. a zsindelyek négyzetméter ára igen olcsó, ám mivel az egész tetőt be kell deszkázni, így gyakorlatilag máris megduplázódik a zsindely négyzetméter ára, stb.)

Ha ezekre a kérdésekre tudjátok a válaszokat, akkor már nagyon közel vagytok a jó döntéshez. Sok sikert hozzá!

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig