10 dolog Mickey egérről, amit eddig nem tudtál | Gyerekszoba dekoráció ajánlóval (Disney lámpák)

Ki ne ismerné a Walt Disney által megálmodott Micky Egér figurát? Ez a mára már ikonikussá vált egér, szinte hihetetlen, de 1928-ban született, tehát idén lassan 87 éves lesz! Annyira jól eltalált karakter, hogy a mai napig trendi, az egyik kedvenc huszonéves fashionbloggerem még magára is tetováltatta. Elárulok még 10 olyan dolgot róla, amit nem tudtál, és azt is megmutatom, milyen szépséges gyerekszobai lámpákat gyárt a Philips belőlük. Ha gyermeked inkább a mai meséket szereti, akkor is érdemes a tovább gombra kattintanod!

gyerekszoba berendezése disney lámpák

1.Disney mindig azt hangoztatta Mickey-vel kapcsolatban, hogy reméli, sosem felejtjük el azt a fontos szempontot, miszerint minden egy egérrel kezdődött. Ezzel arra próbált rávilágítani, hogy kis dolgokból is születhetnek legendák.

2. Az első szó, mely elhagyta kedvenc egerünk száját a hotdog vol.

3. 1928 és 1946 között maga Walt Disney volt a karakter eredeti hangja.

4.Mickey eredeti neve Mortimer lett volna, de Disney felesége lebeszélte róla.

5.A híres egérnek van két unokaöccse, Morty és Ferdy. (Érdekesség, hogy a két karakter csupán egyetlen, 1934-es epizódban kapott szerepet.)

6.Az első Mickey egér nevével fémjelzett promóciós termék egy írótábla volt, mely 1930-ban került az üzletek polcaira.

gyerekszoba berendezése disney lámpák

7.A Disney 1930-ban kiadott egy igen bizarra sikeredett képregényt, melyben Mickey minden lehetséges módon megkísérli az öngyilkosságot, miután tudomást szerez arról, hogy Minnie hűtlen volt hozzá.

8.Egérkénk karrierje során eddig 22 rövidfilmben, 9 mozifilmben és 5 sorozatban kapott szerepet.

9.Mickey és Minnie nem csupán egy párt alkotnak, hanem a „való életben” házasok is.

10.Kedvenc rajzfilmhősünk volt az első meseszereplő, aki csillagot kapott Hollywoodban a Hírességek sétányán, méghozzá 1978-ban! (érdekességek forrása)

gyerekszoba berendezése disney lámpák

Most pedig megmutatom, hogyan tudod dekorálni vele stílusosan a gyerekszobát. A Philips éjjeli fényei gyönyörűen kitaláltak, praktikusak, hordozhatóak, puhák, biztonságosak és egyáltalán nem giccsesek. Bátran tehetitek bármilyen stílusú gyerekszobába, bele fog illeni. Elemmel működő, nem melegedő, ledes biztonságos éjszakai fények.

gyerekszoba berendezése disney lámpák

gyerekszoba berendezése disney lámpák

Ha megmutattad gyermekednek a Mickey és Minnie egeres rajzfilmeket (ne hagyd ki, nagyon érdekesnek fogják találni, még nagyobb korban is), de ő mégis jobban rajong az újdonságokért, akkor ezeket a figurákat ajánlom figyelmedbe, online könnyen hozzájuthatsz a jégvarázs Olafjához, vagy Elsájához, Micimackóhoz, Szörny RT-s szereplőkhöz,  vagy már-már klasszikusnak is szintén mondható Repcsis darabhoz  (mennyezeti világítás).

gyerekszoba berendezése disney lámpák

  Az Alkonylámpa webáruház teljes gyereklámpa kollekcióját ide kattintva érhetitek el.

2 Comments

  1. Névtelen
    június 11, 2015 / 4:58 de.

    Hát ezeket eddig is tudtam…

  2. Anita Csorba
    június 11, 2015 / 8:02 de.

    Akkor Te biztosan nagy Mickey egér rajongó vagy, elárulsz nekünk plusz egy olyan érdekességet, amit fontosnak tartasz, és szerinted sokan nem tudják? Köszi 🙂

Leave a Reply