#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

3d-s tervezőprogram | Intericad Lite

Amikor előkészülök a Kikában az 1 napos kihívásra, nem lehet semmit a véletlenre bízni. A szobaberendezését jó előre meg szoktam tervezni, és egyeztetni a helyszínen, mi hogy lesz, hogyan mutat majd a legjobban a videón is, illetve az áruházban is. Ebben nagy segítségemre van a kedvenc 3d-s lakberendezési programom, az Intericad Lite, amivel néhány óra alatt a valósághoz megszólalásig hasonló 3 dimenziós képet hozhatunk létre. Kíváncsiak vagytok, hogy például az 1. részben berendezett álom hálószobám, hogyan festett a terveken? Akkor megmutatom Nektek ezt is, és azt is, hogyan szoktam megtervezni a berendezést.

3d-s tervezőprogram Intericad Lite
Amikor elkezdem kitalálni az álomhálóm kinézetét, mindig a
színek meghatározásával kezdem, hogy milyen hangulatot szeretnék érezni és ennek megfelelően milyen színek fognak megjelenni. Mivel ennél a berendezésnél azt szerettem volna megmutatni elsősorban, hogy egy neutrális színekből összerakott hálószoba mennyire izgalmas lehet, és milyen jól variálható kisebb lakberendezési kiegészítők behelyezésével vagy cseréjével, ezért egyértelmű volt, hogy a bútoraim, falszíneim, és a lakástextiljeim törtfehér, kapucsínó, taupe, galambszürke színekből fognak összeállni.

3d-s tervezőprogram Intericad Lite

Miután ezt kitaláltam, a tervezőprogramban megrajzoltam az alapterületet, és elkezdtem bepakolni a bútorokat. Aki nem lakberendezőként dolgozik, de szeretné kipróbálni a 3d-s tervezést, annak javaslom a múltkori cikkemet, amiben összegyűjtöttem 5 ingyenes online lakberendező tervezőprogramot. Szakmabeliek nem érik be ezekkel a lehetőségekkel, mert azért vannak persze korlátaik, és ezek a mi fantáziánkat is visszafogják, a megrendelővel nem tudjuk láttatni pontosan az elképzeléseinket. Ezért használom én is az Intericad Lite-ot.  (Ha nem ismered, kérhetsz időpontot ingyenes bemutatóórára Náluk, amit Feri tart, aki a később felmerülő esetleges kérdéseidben is nagyon aktívan segít).

3d-s tervezőprogram Intericad Lite


Ha megtaláltam az ideális elrendezést (jelen eseteben az volt a legfontosabb, hogy aki elsétál a Kikában a bemutató szoba előtt, annak jól látszódjon a szoba minden részlete), akkor kezdem el felruházni színekkel, textúrákkal, fényekkel.


3d-s tervezőprogram Intericad Lite


Az Intericaddel még videós körbejárást is tudunk csinálni, megnézhetitek ott is, mennyire hasonlít a későbbi valósághoz, először mutatom a renderelt videót, utána pedig azt, amit a telefonommal készítettem a helyszínen.
3d-s tervezőprogram Intericad Lite 


Most már láthatod, mennyire hasonlít a terv, a valósághoz. Ha esetleg nem láttad pont ezt a videómat, amikor 1 nap alatt berendeztem Álmaim hálószobáját, akkor nézd meg ide kattintva, és az is kiderül majd belőle, hogyan mutat kékes kiegészítőkkel ugyanez a szoba, illetve rózsaszín-zöld kombinációval.


Ha tetszett a cikkem, iratkozz fel hírlevelemre is!
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig