Hogyan válasszunk szőnyeget? | szemezgetés Tulipo Carpet szőnyegek kínálatából

Pár hete tesztelésre és közelebbi szemrevételezésre kaptam néhány szőnyeget a Diegotól, hogy ismerkedjek meg legújabb Tulipo Carpet szőnyegeikkel, és a kollekciójukkal közelebbről is. Ahogy a weboldalukat böngésztem, nagyon megtetszett Retro kollekciójuk, ezt feltétlen szerettem volna saját szememmel is látni. A másik, ami nagyon érdekelt, hogy a hosszú szálú, shaggy típusú szőnyegeik, milyen puhák, és mennyire sűrű szövésűek, árban ugyanis nagyon jónak tűntek.

Olvassátok tovább cikkemet, melyből az is kiderül, mire érdemes figyelni, amikor kiválasztjátok  szőnyeget az otthonotokba!

hogyan válasszunk szőnyeget

A szőnyeg egy nagyon meghatározó színfolt a lakásunkban. Érdemes ezért vásárlás előtt jól meggondolni, hogy milyen szín, és mintavilág passzol majd az elképzelt helyre. A képeken látni fogjátok, hogy ugyanaz a beállítás mennyire máshogy mutat a különböző szőnyegekkel, jól érezhető, hogy nagy hatással van a hangulatra. A mintás szőnyegekkel nagyon óvatosan bánjatok, akkor érdemes ilyet választani, ha amúgy a többi lakástextiletekre (függöny, kanapéhuzat, abrosz) az egyszínűség jellemző. Nekem nagyon tetszett ez a fekete-fehér darab, több méretben és formában is kapható, egy natúr színű nappalit, vagy előszobát remekül feldobhat.

hogyan válasszunk szőnyeget

hogyan válasszunk szőnyeget

A shaggy típusú szőnyegek, lassan már klasszikusnak számítanak, sokan szeretik, mert puhák, finom tapintásúak és vastagságukkal, elegáns megjelenésükkel melegséget visznek az otthonunkba. Mellesleg megunni is nehéz őket, ellentétben a mintás szőnyegekkel. Többféle anyagú, szövésű, és tapintású shaggy létezik, vásárlás előtt érdemes alaposan tájékozódni a szőnyeg általános tulajdonságairól. Fontos szempontok: anyagösszetétel, sűrűség, szőnyeg hátoldala, tisztíthatósága. Amennyiben padlófűtésetek van, ellenőrizzétek azt is, hogy a kiválasztott szőnyeg megfelelő-e rá, ez kiemelten fontos, ha nem darabszőnyeget terveztek, hanem faltól-falig verziót.

Amiket most kaptam tesztelésre, a Tulipo Carpet hosszúszálú szőnyegei közül, nekem tetszettek, ár-érték arányban kifejezetten jónak találtam őket. Ha ilyen típusú szőnyeget szeretnétek, érdemes megnéznetek Nektek is, megfelelően sűrű szövésű, selymes tapintású és jó tudni, hogy akár otthon is tisztítható szőnyegtisztító habbal, vagy takarítógéppel.

hogyan válasszunk szőnyeget

hogyan válasszunk szőnyeget

hogyan válasszunk szőnyeget

hogyan válasszunk szőnyeget

Leave a Reply