#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

A fény születése | Bemutatták az új Legrand Valena Life kapcsolócsaládot

Szuper titokban készültünk az új Valena Life kapcsolócsalád bemutatására. Nekem nagyon tetszik a formája, a légies, szinte lebegő megjelenése ami első pillantásra is megkülönbözteti a többi kapcsolócsaládtól. Újdonság, hogy a billentyű homorú kialakítású, hogy még jobban belesimuljanak az ujjaink, a termékcsaládot Magyarországon, egészen pontosan Szentesen fejlesztették ki magyar fejlesztőmérnökök. 5 klasszikus színből, 6 merész és mintás megjelenésből, és 5 texturált felületből (réz dekor, alumínium, inox dekor, bambusz dekor, wenge dekor) választhatunk. Személyes kedvencem a rézdekor megjelenés. A bemutatóra készítettem egy különleges kisfilmet a "Fény születéséről" , olvassatok tovább, és nézzétek meg, hogy 136 évvel Edison izzója után, már mennyiféle módon éleszthetünk fényt!

valena life kapcsolócsaládA leleplező eseményen Károlyi László igazgató úr előtt beszéltem a jövő otthonáról, hogy milyennek képzelem el. Ti már gondolkoztatok azon, hogy mondjuk 2050-ben milyen lesz a jövő otthona? Mekkora terek lesznek? Mennyire lesz futurisztikus? Milyen színek fognak dominálni? Találtam egy nagyon érdekes kisfilmet amit a '60-as években készítettek,  hogy hogyan képzelik el a jövőbeli otthonokat 40 évvel később, a 2000-res években. Nagyon eltalálták, érdemes belenéznetek!


jövő otthona 1960-ban

2050-re állítólag 9 milliárd ember fog már osztozni a földön, ezért találom nagyon fontos célnak, hogy hogyan tudunk mi, most kisebb zöldlábnyomot, más szóval ökológiai lábnyomot hagyni a földön. Ha szeretnénk unokáinknak egy élhető környezetet biztosítani, akkor mindenkinek tennie kell azért, hogy erőforrásainkat optimálisabban és takarékosabban tudjuk kihasználni. Fontos, hogy életünket, környezetünket, beleértve otthonunkat is ennek megfelelően fejlesszük, szépítsük, modernizáljuk. Ez az az alaptézis, amiből kiindultam, amikor az előadásomon felfestettem a jövő otthonát a saját elképzelésem szerint.

valena life kapcsolócsalád
valena life kapcsolócsalád


Ha én elképzelem az életünket, mondjuk 2050-ben,nekem is az első ami eszembe jut, hogy biztosan sokkal energiatudatosabb építkezések kellenek és bízom benne hogy lesznek is. Itt nem csak a környezetbarát építőanyagokra gondolok, hanem az otthonunk későbbi fenntarthatóságra is. Ez szerintem kulcsfontosságú lesz. Abban is biztos vagyok, hogy több technikai kütyü bekapcsolódik majd az irányításba, hiszen ez már ma is megfigyelhető. Jóval nagyobb szerepet fognak kapni a helyettünk gondolkodó, minket segítő rendszerek. Megjelennek majd például a multifunkciós kapcsolók, amelyeknek kötelezően lesz energiahatékony funkciójuk. Ez nagyban segíti majd azt a törekvésünket, hogy környezetünket óvjuk. Nem csak kapcsolók, hanem központi vezérlők is lesznek, sőt vannak is már. Ezeknek azonban jelenleg elég borsos az áruk és csak kevesek engedhetik meg maguknak. Én azt gondolom, hogy 2050-re ez teljesen meg fog változni, és mindenki számára elérhetőek lesznek ezek a fontos eszközök.

valena life kapcsolócsalád
valena life kapcsolócsalád

Én nagyon szeretném hinni, hogy a jövő otthonában fontos lesz majd az energiatudatos gondolkodás. Az új Valena Life is ezt a célt hivatott elősegíteni, hiszen az árát a jelenleg forgalomban lévő kedvező áru Valena kapcsolók alá pozícionálták, és több új energiahatékony funkcióval is megvásárolható, illetve a Valena My Home okosrendszeréhez is csatlakoztatható. Még több infót róla a Legrand honlapján találtok.


Ma már nem csak izzóval, hanem rengeteg módon éleszthetünk fényt, sokkal több dologra kell figyelnünk, ha óvni akarjuk környezetünket. Készítettem egy 3 perces kisfilmet, amiben egy kis ízelítőt adok abból, hogy az én életemben hogyan élesztek fényt, éled fény, és izzik fel a belső fény. Nézzétek meg!


SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig