Újjávarázsolt konyhák | Új műsor a Fine Living csatornán

Egy izgalmas tévéműsorra hívták fel a figyelmemet nemrégiben, és rögtön lehetőséget is kaptam, hogy interjút készítsek a két műsorvezetővel. Nagyon megörültem ennek, hiszen mindig izgatja a fantáziám, hogy a szakmabeliek külföldön hogyan dolgoznak, inspirálódnak, és mit tesznek azért, hogy folyamatosan újabb és újabb gyönyörű tereket tudjanak alkotni. Amikor pár hónappal ezelőtt a berlini blogkonferencián jártam, akkor is ezekre a kérdésekre kerestem a választ, most is ezek iránt érdeklődtem a Anthony Carrino-nál és John Colanerinél. Külön-külön válaszoltak nekem, és még a kedvenc receptjüket is elárulták, érdemes figyelni!

1. Egy konyha megtervezésénél hogyan állítod össze a hangulati tablót, honnan inspirálódsz?

Anthony: Szeretem összecsoportosítani a hasonló képi anyagokat és néhány egymástól eltérő stílust hozok létre. Amikor aztán eldöntöttük, milyen legyen az általános megjelenés, visszatérünk és finomítunk rajta, és kiválasztjuk a végleges alkotóelemeket és kidolgozásokat.

John: Amint átbeszéltem a dolgot a megrendelővel, olyan képeket kezdek gyűjteni, amelyek hasonlítanak arra, amit ők keresnek. Konkrét képeket akarok találni a munkafelületről, a csempéről, a világításról és a konyhaszekrényekről. Keresek egy olyan különleges részletet, ami köré építhetem a többit, hogy a konyhának olyan stílusa legyen, ami kiemeli az összes többi konyha közül.

Újjávarázsolt konyhák interjú


2. Mi a kedvenc trükköd, amit nem ismernek az emberek pedig sokkal praktikusabb lesz tőle az átalakított konyha? 

Anthony: Az én trükköm a tértervezés… nehezen megtanulható trükk, de képes vagyok úgy nézni egy térre, hogy látom, hogyan kell elrendezni ahhoz, hogy a legjobban megfeleljen funkciójának. Ezt a látványt képes vagyok a fejemben tervrajzzá és a teljes megépítéshez szükséges design elképzeléssé alakítani.

John: Nem hiszem, hogy ez trükk lenne, inkább az, hogy minden megrendelő számára valami különlegeset tervezünk. Minden konyha, amit mi tervezünk és építünk egyedi minden egyes megrendelő számára. Azt akarjuk, hogy terük teljesen más legyen, és ne hasonlítson senki máséra.

3. Melyik az a konyhai eszköz, bútor vagy műszaki berendezés, aminél nem érdemes kompromisszumot kötni, és drágábbat kell venni belőle?

Anthony: Nincsenek abszolút fontossági sorrendek. Ez mindenki esetében más és más, ezért nagyon fontos, hogy ügyfeleinkkel beszélgetve megértsük, mire van szükségük és hogyan használják a rendelkezésükre álló teret. Ha sokat főz valaki, akkor egy tűzhely és fali sütő a legfontosabb dolgok között lesz. Ha nem főz sokat, akkor lehet megtakarítani a műszaki berendezéseken és inkább a munkafelületre és a csempékre költeni. A design és a funkció nagyon egyénre szabott dolgok.

 John: Azt szoktam mondani, hogy érdemes többet költeni a tűzhelyre vagy a sütőre. Ez egy olyan dolog, amit nap, mint nap használunk főzéskor. Ma a színes műszaki eszközök nagyon menők, és igazán erőteljesen kifejezheted önmagadat a konyhában, ha egy színes tűzhely mellett döntesz.

Újjávarázsolt konyhák interjú

4. Konyhai felületek: melyik a kedvenced (anyag és szín, jöhet róla fotó is), amit ma beterveznél a saját konyhádba? 

Anthony: Egy Dekton nevű, fekete, bőr kikészítésű anyagot használtam, amelyet Cosentino tervezett. Ez egy műkő, ami azt jelenti, hogy nem porózus és nem lesz foltos.

John: Kedvenc design és építési anyagom a munkafelületek esetében a kvarc. A Silestone-nál vásárolunk, mert elképesztő mennyiségű és minőségű a választék náluk. Nemrég jöttek ki egy Dekton elnevezésű új anyag típussal. Ez az anyag semmihez nem hasonlít, és messze kiemelkedik a versenytársak közül.

5. Hogy fog kinézni 30 év múlva egy trendi konyha szerinted? 

Anthony: Úgy gondolom, szinte teljesen úgy, mint ma. Ha 30 évvel ezelőttre visszatekintünk, azt látjuk, hogy a konyhák nem nagyon változtak. A legnagyobb változás annyi, hogy a berendezések ma nagyobbak és az emberek nyitott terű konyhát szeretnének, úgyhogy lehet, hogy 30 év múlva majd megint több falat építtetnek velünk 😉

John: Ahogy a trendek ma alakulnak, a cél az, hogy egy konyha több legyen, mint csak egy konyha. Elmúltak azok az idők, amikor ami élesen elváltak egymástól az otthon különböző terei. Ha végigmész a lakásodon, azt akarod, hogy az egyik helyiség “átfolyjon” a másikba, és hogy ez az átmenet zökkenőmentes legyen. A fő életteredet egy nagy térnek kell érezned, amit nem tagolnak falak és szekrények.

Újjávarázsolt konyhák interjú

6. Áruld el kedvenc 30 perc alatt elkészíthető receptedet az Inspirációk Lakberendezéshez olvasóinak. 

Anthony: A burgereim!

Sótéglán sütött jalapeno burger
450 gr disznóhús (darált)
450 gr marhahús (darált)
1 grillezett jalapeno paprika
1/4 bögre vöröshagyma
1 1/2 teáskanál Old Bay grillfűszer
1/8 pecorino sajt
1 felaprított mogyoróhagyma
2 nagy burger zsemle
fejessaláta
feketebors, ízlés szerint

A sótéglát 15 percig hevítjük egy grillezőn.
Míg a só melegszik, a vöröshagymát és a jalapenot konyhai robotgéppel apró darabokra vagdossuk (ezt lehet kézzel is csinálni).
Egy nagy előkészítő edényben összedoIgozzuk a sajtot, az Old Bay fűszert, a feketeborsot, a húsokat és a felaprított zöldségeket, amíg egy laza golyóba áll össze. Vigyázzunk, nehogy túlkeverjük!
A golyóból két lepényt formálunk, és a sótéglán mindkét oldalát 7-7 percig sütjük.

A burger zsemlét megpirítjuk és a salátával tálaljuk.

John: Nyáridőben legszívesebben burgert készítek. Fele disznóhús, fele marhahús, ledarálva és jól összekeverve. A húshoz reszelt parmezánt adok. Erőspaprikát és hagymát vagdosok fel, és 5-7 percre bedobom sülni egy lábosba. Mielőtt a grillre tenném sülni, az összes hozzávalót összekeverem. A burgert félig (medium rare-re) sütöm át. Amikor kész, avokádót szeletelek rá, és a húspogácsát enyhén pirított burgerzsömlén tálalom fel.

Újjávarázsolt konyhák interjú

7. Hogyan töltöd fel kreatív energiáidat? 

Anthony: Szeretek utazni és fényképezni. A barátnőmmel sokat utazunk a motorkerékpáromon, és új helyekre kalandozunk, ez pedig mindig nagyon hasznos ahhoz, hogy felizzítsa a kreativitást.

John: A legjobb dolog az utazás! Szeretem látni a világ más helyeit és a más országok designja inspirálja a kreativitásomat és meghozza az alkotói kedvemet.

8. Ha lenne most 3 szabad órád, mit kezdenél vele? 

Anthony: A motorkerékpáromon tölteném.

John: A feleségemmel és a kislányommal tölteném. Őket szeretem a legjobban, és minden, amit csinálok azt értük teszem!

Újjávarázsolt konyhák interjú


A műsoraik júliusban a március óta magyarul is elérhető Fine Living
csatornán:

Hívja az unokatesókat! –
hétfőtől csütörtökig 10:15-kor, vasárnaponként 22:45-kor

Újjávarászolt konyhák –
hétfőtől csütörtökig 10:40-kor, péntekenként 17:05-kor

1 Comment

  1. Tibs
    július 23, 2015 / 8:50 de.

    My favourite guys!

Leave a Reply