#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Tetőtérbeépítést tervezel? Fontos tippeket kapsz, hogy mire figyelj

Megkezdődött a VELUX Padlásból Tetőtér pályázat nyertesénél a tetőtér-beépítés előkészítése, amelynek első lépcsője a családi ház energiatanúsítványának elkészítése és értékbecslése volt. A most kapott eredmények lehetővé teszik a kiindulási és a projekt megvalósulását követő állapot összehasonlítását, amellyel kimutatható, hogy a tetőtér lakhatóvá tétele milyen mértékben járult hozzá az épület energetikai tulajdonságainak és értékének javulásához. Olvassátok el  a beszámolót és a fejlenményeket, ennek kapcsán nagyon használható tippeket is kaptok a VELUX -tól.
A pályázatot kiíró VELUX Magyarország Kft. szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy az energiatanúsítványon nem érdemes spórolni, mert a megfelelő adatok birtokában elejét vehetjük számos kellemetlenségnek, és hogy a tetőtér beépítés kiváló alternatíva lehet a hely szűkével küzdők számára. Akár 2-3 kategóriával is javulhat az ingatlan energiahatékonysága „Ha a tulajdonos a tetőtér-beépítéssel energetikai minőségjavulást szeretne elérni, akkor már a tervezés megkezdése előtt érdemes hőkamerás vizsgálatot végezni a lakásban.” – mondja Ott Ádám, az energetikai felmérés készítője, a tanusitunk.hu üzemeltetője.Hőkamerás vizsgálattal a tető légtömörsége és az esetleges részszigetelési hiányosságok is kimutathatóak. Egyedül ezzel a vizsgálati módszerrel lehet a hőszigetelést feltérképezni a zárt szerkezetekben, a falak szigetelésénél, az áthidalóknál, a betonkoszorúknál és a pilléreknél.
A kellő körültekintéssel, kiváló anyagokkal végzett szigetelési munkák és a korszerű technológiával készült tetősíkablakok beépítése energiahatékonyság-javulást eredményezhet, ha az anyagok beépítésekor szigorúan betartják a technológiai utasításokat.A szigetelések megerősítését, kivitelezését célszerű hőszigetelő szakember, a tetőtéri ablakok beépítését pedig hozzáértő beépítő (tetőfedő, ács) bevonásával elvégeztetni. Árnyalt a kép az értéknövekedésről. Egy lakóingatlan értékének megállapítása során az elsődleges szempontok az épület elhelyezkedése, környezete, jellege, telken belüli elhelyezkedése, környezetbe illeszkedése, építészeti stílusjegyei, műszaki állapota, műszaki tartalma, az építése során felhasznált anyagok minősége, valamint az esztétikai megjelenése. „A mintaházunk felújított, jó állapotú. Az értéknövekedés eléréséhez én is azt javasoltam volna, hogy bővítésen gondolkozzanak, hiszen az épület leggyengébb pontja az alaprajzi elrendezése. Két vagy háromgyermekes családok számára két hálószoba nem elegendő, az épület alaprajzi adottságai pedig nem teszik lehetővé újabb hálószoba kialakítását.” – nyilatkozza Leveleki Tünde ingatlan értékelési szakértő.A szakember azt javasolja a hasonló problémával küzdő háztulajdonosoknak, hogy ha az építészeti előírások szerint a hasznos terület növelését a földszinti alapterület bővítésével nem lehetséges megoldani, és a tető hajlásszöge megfelelő a tetőtér-beépítéséhez, akkor a bővítés a leggazdaságosabb módon a padlástér kihasználásával valósítható meg. Ennek a folyamatnak további előnye, hogy az átalakítás így a lehető legkisebb mértékben módosítja az épület megjelenését. A tetőtér-beépítéssel járó értéknövekedés megállapításakor is éppen ezért hasonló szempontok árnyalják majd a képet. A VELUX Padlásból Tetőtér pályázatról Minta tetőtér-beépítés egy budapesti családi házban A VELUX Magyarország Kft. idén március elején hirdette meg a Padlásból Tetőtér pályázatot, melyre magyarországi településen 1990 előtt épült házban, egy vagy több gyermekkel élő családok jelentkezését várták 5 millió forint nyereményért. A pályázatra közel 200 regisztráció érkezett. A pályázattal az volt a cél, hogy a tetőtéri ablakokat gyártó vállalat minta tetőtér-beépítést valósítson meg egy magyar család részvételével, és megossza a tanulságokat a hazai építkezőkkel. A kivitelezés előkészítése már megkezdődött. A nyertes család házáról energiatanúsítvány és értékbecslés készült azzal a céllal, hogy rögzítsék a kiinduló energiaosztályt, illetve az ingatlanpiaci forgalmi értéket. A projekt 2015 őszére tervezett megvalósulása után, a VELUX Magyarország Kft. összehasonlító vizsgálatokat tervez a tetőtér-beépítés, az alapterület növelő melléépítés, és az új házvásárlás időigényessége, bonyolultsága, költségei között. Valamint az ingatlan értékének változását is nyomon követi.

Még több infót a pályázatról itt találsz.
A VELUX youtube csatronáján pedig itt követheted a fejleményeket.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig