#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

5 szuper tipp, amitől gyakrabban rend lesz otthonodban

Tudod mi az az 5 dolog, amit a rendszerető emberek biztos megcsinálnak? Szeretnéd, ha rendesebb lenne otthonod, és jobban tudnád élvezni szépségét? Nos, akkor ez a mai bejegyzésem Neked szól, olvasd el mi az az 5 dolog, amire figyelned kell és lakásod szerethetőbb és persze rendesebb lesz tőle!

rendszerező tippek1. Szelektálj rendszeresen: az álom otthon legnagyobb és állandó ellensége a kupi! Kupis lakást nem csak nehezebb tisztán tartani, hanem elveszik benne a szépség. Hiába fektetünk sok energiát otthonunk megszépítésébe, ha sok kacat van elöl, nem tudjuk élvezni gyümölcsét. Szelektálj rendszeresen, évszakváltásnál és nagytakarítás előtt mindenképpen.


2. Jelölj ki gyűjtőpontokat: Sokat segít a rend megtartásában, ha minden hasonszőrű dolognak egy kijelölt helye van. Akkor nem kell napokig akár ide-oda pakolgatnod ugyanazt a holmit, hanem egyből a helyére tudod tenni. Tervezd meg és találd ki a gyűjtőpontokat.


3. Keress rendszerező eszközöket, lakberendezési kiegészítőket, hidd el, ezek nagyon hasznosak! 
Rengeteg inspirációt gyűjtöttem már korábban össze a témában, pl. a legkedveltebb videóm is erről szól, ha gardróbodban szeretnél rendet rakni, segítséget adok. 
4. Amit elkezdtél, fejezd is be! Komolytalan pontnak tűnik, de nem az! Rengeteg időt takaríthatsz meg azzal, ha mindig akkor projektet vállalsz be csak, amennyi időd van. Újra felvenni a fonalat, hol is tartottam, mit is fejeztem már be??? - rengeteg időnkbe kerül, ezt megspórolhatjuk ezzel a taktikával. Arról nm is beszélve, hogy könnyebben is rávesszük magunkat, ha tudjuk, hogy sikerélményben lesz részünk a végén.


5. A legnehezebben rendben tartható területekre találj ki új megoldást! Például, ha a cipők mindig elől vannak, akkor vezess be új szabályt, mindig rakd el őket hazaérkezéskor rögtön. Ha a mosatlan gyakran púpozódik a mosogatótálcádban, igyekezz inkább többször azonnal elöblíteni azt az egy-két bögrét, hiszen az csak egy percig tart, míg ha megvárod amíg összegyűlik a mosatlan, utána már tényleg nehezebb energiát gyűjteni egy fél órás mosogatásra, és elkezdődik az ördögi kör. Próbáld meg, hidd el, ha rendesebb a lakásod, új erőket nyersz belőle. 

Sosem késő változtatni (hidd el, én tudom ;) ), meg lehet tanulni az új és motiváló szabályokat is, tegyél elsőre csak az általam javasoltak közül az egyikkel próbát! Ha sikerrel jártál, írd meg nekem, és azt is, ha van ezeken kívül jó tanácsod, ami neked bevált!

Íme néhány segítség még a témában, amik nagyon hasznos rendszerező megoldások:
-5 tárolási tipp a könnyebb rendszerezéshez
-10+2 kreatív rendszerező ötlet a tanulószobához, munkaállomáshoz
10+1 Kreatív cipőtárolási ötlet

SHARE:

10 megjegyzés

 1. Nálunk egy dolog működik: úgy fekszünk le aludni, hogy a ugyanolyan lakás olyan állapotban legyen, mint amikor hazaértünk. Így minden reggel rend van és a munkanap végével is egy rendezett lakásba érünk haza :)

  VálaszTörlés
 2. Kár hogy nekem műanyag vállfáim vannak. :-( Azok nem mennek bele csak egyik oldalról a doboz nyitóba.

  VálaszTörlés
 3. Mindegyik ötlet nagyon jó, de az üditődoboz füles és a függönykarikás a befutó.
  Szilvi

  VálaszTörlés
 4. Az üdítődoboz füleinek felhasználása és a sálak elrendezése tetszett a legjobban!!!

  VálaszTörlés
 5. A 3. a kedvencem, a dobozos üdítő füles. Ezt én is ki fogom próbálni, mert már sehogy sem férnek el a ruháim.

  VálaszTörlés
 6. A dobozos üdítő füles a legjobb!!

  VálaszTörlés
 7. A dobozos üdítő füles a legjobb!!!

  VálaszTörlés
 8. Kedves Anita! Nekem a dobozfül hasznos felhasználása tetszik a legjobban :) Szép napot, Edina

  VálaszTörlés
 9. Kedves Anita! Nekem az üdítődoboz-fül hasznos felhasználása tetszik a legjobban. Szép napot, Edina

  VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig