#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Mennyire vagyunk kockázat vállalók mi, magyarok?

Pár hete előjöttem azzal a kérdéssel, hogy Te mennyire vagy kockázatvállaló, emlékeztek? Elárultam magamról én is egy-két nagyon személyes dolgot, egy kicsi bepillantást nyerhettetek a mindennapjaimba, és saját küzdelmeimbe. Ide kattintva elolvashatjátok, ha még eddig nem láttátok és érdekel Titeket, most viszont arról szeretnék beszámolni, hogy milyen érdekes tanulságokat hozott a cikkem végén elérhető és kitölthető kutatás, amit több, mint 800 ember töltött ki.Érdemes elolvasnotok az a közlemény, amit az Uniqa biztosító adott ki, a Higgy magadban kampányuk ugyanis pont ezen szeretne változtatni, szeretnék, ha nagyobb önbizalommal és bátorsággal élnénk mi, magyarok az életünket.


"A magyarok 90%-a tisztában van azzal, hogy határozott lépésekkel befolyásolhatja saját sorsát, mégis hajlamosak vagyunk halogatni, és legszívesebben a párunkkal együtt döntünk – derül ki az UNIQA Biztosító és a Free Association Research legfrissebb kutatásából. A 800 válaszadó bevonásával elvégzett online felmérés rámutat: életünk legjobb döntésének a gyermekvállalást tartjuk, legnehezebbnek pedig a párkapcsolatok lezárását. Az idősebb korosztály könnyebben és gyorsabban dönt, mint a 30 év alattiak.

A végső szó kimondásában a nem tényszerű dolgok is nagy szerephez jutnak; a nők 60%-a hallgat a szívére és a megérzéseire is." - ez szerintem nagyszerű szám! Én is nagyon hiszek abban, hogy a belső hangunk nem okoz csalódást, legfeljebb egy kicsit nehezebben járható útra terel, de a végén garantáltan örülni fogunk, hogy arra mentünk.

"A válaszadók 80%-a nem szeret egyedül dönteni, ezért másokat is szívesen bevon egy-egy helyzet megoldásába. Tízből hat magyar a házastársa, partnere segítségével dönt, majd a család és a barátok véleményét kérjük a leggyakrabban. Egyedül dönteni a hölgyek és a 30 évesnél fiatalabbak szeretnek a legkevésbé, míg a férfiak, az idősebbek és a cégvezetők alig támaszkodnak külső véleményre."

Almási Kitti azt tanácsolja, hogyha jobban a kezünkbe akarjuk venni sorsunkat, mindenképpen fontos tudatosítani döntéseink jelentőségét, hiszen éppen ez segít abban is, hogy érezzük: a kezünkben van az irányítás. A döntéseket tehát lehetőségként kell megélni a teher vagy nyomasztó felelősség helyett. Ahogy Rousseau mondta: „Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz”. 

A "Higgy Magadban" kampányra még ma éjfélig (2015. október 31.) lehet jelentkezni, szóval ha van ötleted, akkor hajrá, oszd meg történetedet, és ha szerencséd van, Te leszel az 1.000.000.-Ft nyertese. A változást pedig már azzal elkezded, (és elindulsz az úton egy boldogabb élet felé) ha leírod magadnak mit is szeretnél pontosan az életeddel kezdeni. Sok sikert hozzá!
SHARE:

1 megjegyzés

Blogger Template by pipdig