#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Télen is süt a nap a nappaliban mindennap!

Csukd be a szemed. Képzeld megad egy napsütötte vízpartra. Kényelmesen fekszel egy nyugágyon, hallgatod a madarakat, érzed ahogy süt a nap, és a sugarai cirógatják arcodat.
Most nyisd ki a szemed, és elmondom Neked, hogy a nappaliban ülve ugyanezt érezheted. Érdekel hogyan?Amikor először találkoztam az infravörös fűtőpanellel, nem értettem mitől más a meleg érzés. Míg a hagyományos cirkós fűtéseknél, vagy éppen a más hagyományosnak mondható elektromos fűtésnél a levegő melegszik fel először, addig az infrapaneleknek pont ugyanaz a melegítő mechanizmusa, mint a napnak. A testet melegítik. Ha odaállsz egy infrapanel elé, becsukod a szemed, pont azt fogod érezni, mintha napoznál. Finom, kellemes meleget érzel a bőrödön. 
Jelenleg a stúdiómban van lehetőségem ilyen panelekkel fűteni, és pár hónapnyi hideg tél és személyes tapasztalat után elmondhatom, nagyon kellemes dolog. Olyan természetes, na igen, ez nem véletlen... Ez a fűtés, bevallom azért fogott meg először, mert csodáltam, hogy a radiátor nem egy tárgy, amit ügyesen, lakberendezői fortélyokat bevetve takargatni kell, hanem egy dizájn elem, ami a szoba központi eleme. Most már azt is elmondhatom, hogy ez a mindennapi használatban is bevált, nem csak a szemnek szép, hanem a testnek is kellemes.

Vajon megtaláljátok a képen a fűtótestetemet?
Vajon megtaláljátok a képen a fűtőtestet?


És a csavar, még csak most jön. Amikor Balázsék, a Heat4all infrapanelek forgalmazói felvetették legutóbbi bemutatótermi látogatásomnál, azt a lehetőséget, hogy a nap energiáját használnák fel az infrapanelek működtetéséhez, akkor értettem meg ennek a rendszernek a fantasztikus távlatait. Gondoljatok bele, a házunk tetején felfogjuk napkollektorral az energiát, majd ugyanolyan formában átadjuk a lakásunk belsejének... mennyire menő dolog! Ez a provizórikus kép még csak most van kibontakozóban náluk is, de a jövőbeni terveik között szerepel ilyen rendszer kialakítása. Remélem hamar össze tudják rakni partnerükkel ezt a zöldlábnyombarát rendszert, minél gazdaságosabban. Szurkolok nekik, valóra váljon! 
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig