#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Eredményhirdetés | Lezárult a Bonux Ötlettündér versenye

Nagy izgalommal hirdettem ki februárban a Bonux  felhívását, az Ötlettündér pályázatot. Az Everydayme.hu weboldalon várták mindazok jelentkezését, akik kreativitással, lendülettel és vidámsággal tudják megoldani hétköznapi problémáikat. A pozitív hozzáállás mindig előre mutató, ezért is csatlakoztam ehhez a különleges kezdeményezéshez. Az instagramon is útjára indítottunk egy #otlettunder hashtaget, amire rengeteg fotó érkezett. Sokan megcsináltátok a felhívás videómban bemutatott zokni baglyot, aminek külön nagyon örültem. Ezek a visszajelzések nagyon fontosak nekem, imádom látni az inspirációimra megszületett alkotásokat.Zsűriként elárulhatom, hogy nagyon nehéz volt kiválasztani a győztes pályázatot, de végül megszületett a döntés.

„Mikor még a lányaim kicsik voltak, mindig volt kedvenc holmijuk, amiktől nem lehetett megszabadulni, mert sírás-rívás lett belőle. Az egyik lányomnak volt egy kedvenc kabátja, ami már évek óta kicsi volt rá, viszont nem engedte kirakni a szekrényéből. Egyszer csak gondoltam egyet, hogy kockáztatom a hisztit, szétszedtem, és varrtam belőle kispárna huzatot. Megérte, mert óriási sikere lett. Azóta is megvan a kispárnája, pedig már 35 éves. :)” – mesélte el kreatív ötletét Boros Gézáné, akinek találékonyságát, egy első hellyel és egy 100.000 Ft értékű Tesco vásárlási utalvánnyal díjazta a Bonux. 

Szeles Nóra, az alábbi okos ötletét megosztva nyert fél évre elegendő Bonux mosószert: „A mindennapok során sok üres műanyag flakon keletkezik a háztartásban. Nagy a család, sok ásványvíz fogy, mosogatószer, mosószer vagy öblítő. Ezeknek a flakonját átmosás után nagyon sok féleképpen újra felhasználhatjuk, nem kell mindenképpen kidobni. Számos dologra felhasználtam már őket. Főleg tárolóknak, dísztárgyaknak, apró kézzel készített eszközöknek az alapanyagául szolgál. Például egy stabilabb mosószeres flakonból irattartó vágható ki, ha a fül részét levágva, elől alacsonyan hagyjuk, hátul pedig teljes magasságban, a támasztáshoz. Ebben a gyerekek színezői, rajzai, foglalkoztató füzetei, újságok, iratok tárolhatók. Számos módon díszíthetjük is őket. Másik lehetőség, ugyan ilyen flakonokból alapos átmosás után a gyerekeknek aprócska babaházat rakhatunk össze, illetve abba baba bútorokat készíthetünk. Egy másik személyes kedvencem, az ásványvizes flakon legaljának a kivárása (amely olyan, mint egy virág) és azt középen egy pálcára feltűzve szélforgóként használhatjuk. Kedvünk szerint színezzük, a pálcát bevonhatjuk, levelet készíthetünk rá, kis katicaformát vághatunk ki a flakonból és a virág szirmára ragaszthatjuk.” 


 A többi pályázat is fantasztikus volt, Csakegylányka beküldött alkotásait pedig a közös videózással jutalmaztam, hamarosan látni fogjátok mit készítünk el videónkban Andival, a különdíjam nyertesével.

Mindenkinek köszönöm a beküldött alkotását, nagyon inspirálóak vagytok. A versenyre beérkezett további szívmelengető történeteket az everydayme.hu weboldalon találjátok. Érdemes a történetek és kreatív ötletek között inspirációt keresni a mindennapokra. Szép kreatív napot! Anita
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig