#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Melyik a jobb a műanyag- vagy a fa nyílászáró?

Feltehetem úgyis a kérdést, hogy miért szeretem jobban a műanyag nyílászárót?

Minden házfelújításnál felmerül az a kérdés, amikor az ablakok korszerűsítésére kerül sor: fa nyílászárót szeressünk, mert az olyan szép, vagy műanyagot, amire viszont 20 évig nem kell figyelni?

inoutic nyílászáró


Bevallom, nálunk fehér műanyag ablakok vannak, egyrészt mert szeretem a fehéret, és a házunkhoz is passzol, másrészt mert korábban fa nyílászáróink voltak, és tapasztaltam, hogy hiába készítették gondosan szárított alapanyagból, hiába kezelték megfelelő körülmények között, szinte minden évben valamit kellett rajta javítani, átfesteni, vagy éppen passzítani. Emiatt egyértelmű volt másodszorra a műanyag nyílászáró beépítése.Sokan viszont bevállalják ezt a macerát, mert nem szeretik a fehér ablakokat. Jó 10-15 évvel ezelőtt megjelentek már a piacon a különböző fa utánzatú, illetve szürke, vagy alu színű műanyag profilok, amik már sokak kegyét elnyerték, de a designra fogékony házépítők/házfelújítók esztétikailag kifogásolhatták, hogy a profil fehér még mindig, tehát a záró éleknél fehéret látunk, így az egész megjelenése csak félig-meddig trendkövető, közelről már fogalmazhatok úgy, hogy sántított.

Amikor elküldték nekem közelebbi szemrevételezésre az Inoutic cég nyílászáró profiljait, éreztem, hogy még a legkételkedőbbeket, és a legválogatósabbakat is meg fogja győzni a kínálatuk. Egyrészt szürke alapprofillal is le tudják gyártani az ablakokat (más gyártók kizárólag fehér, vagy barna alapprofillal foglalkoznak), így amikor kinyitjuk a grafitszürke, modern ablakainkat, akkor is elegáns lesz, nem fog látszódni a fehér profil, másrészt 13 féle szürke árnyalatból és 27 féle fahatású- vagy színes fóliából válogathatunk, amik megszólalásig hasonlítanak az eredetire (ezekhez kifejezetten választhatóak különböző barna alapprofilok, amik tökéletesen passzolnak hozzájuk). Ezen kívül lehetőségünk van különböző osztóléceket és profilokat is megválasztani. 

műanyag nyílászáró inoutic


Érdemes megnézni a látványtervező programjukat, ahol saját házunkra és mintaházakra is egyaránt "felpróbálhatjuk" a színeket, hogy megnézhessük, hogyan mutatnának rajta a különböző dekorfóliák.

műanyag nyílászáró inoutic


Tudom, hogy vannak, akik nem tágítanak a fa nyílászáróktól, de sokak fejében a műanyag nyílászárók említésekor csak és kizárólag a fehér klasszikus nyílászáró jelenik meg, és azt gondoltam, hogy érdemes erről a lehetőségről Nektek is tudni. Én nagyon örülök neki, hogy most már Magyarországon is léteznek, teljesen elérhető áron dekorbevonatos műanyag ablakok, teraszajtók, amik minden ízében igényes megjelenésűek, és jó hőszigetelő képességűek.

Ha érdekel közelebbről is ez a műanyag nyílászáró profil, vagy megnéznéd, hogy milyen színű ablakok mutatnának jól házatokon, akkor látogasd meg az Inoutic oldalát ide kattintva.


műanyag nyílászáró inoutic

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig