Kapcsolj időben! | Mikor válasszam ki a villanykapcsolót és hogyan?

Egy lakásfelújítás- vagy építkezés során a legnagyobb kihívás, hogy folyamatosan döntéshelyzetben van az ember. Nem lehet megúszni, hogy ne döntsünk nap-mint-nap fontosabbnál fontosabb dolgokról, amitől végül olyan lesz az otthonunk, amilyet szeretnénk- legalábbis, ha jól döntünk, tervezünk, és mindent alaposan átgondolunk. Van olyan eldöntendő kérdés, amiről mindenki tudja, hogy nagymértékben befolyásolja a végeredményt, de van olyan is, amiről nem is gondolnánk, hogy milyen fontos, pedig erősen befolyásolja otthonunk megjelenését.

Az egyik ilyen gyakran mellőzött, kicsit mostoha-gyerek a villanykapcsolók kérdésköre.  Pedig ha igényesen szeretnénk berendezni otthonunkat, nagyon fontos megtervezni a villamos hálózatot, és kialakítani egy praktikus, de nem túlbonyolított kapcsolási tervet. Máris mutatok egy NEGATÍV PÉLDÁT, mi történik, ha ez nem valósul meg:

Ezenkívül az is legalább ennyire fontos, hogy milyen kapcsolót választunk. Mielőtt továbbmegyek, ezt is szeretném szemléltetni, mert úgy sokkal látványosabb szerintem:

Azt szokták mondani, hogy a villanykapcsoló a lakás zoknija: szükséges, fontos, de nagyon kevesen gondolnak rá időben, és tervezik meg igényesen. Pedig a lehetőségek már hatalmasak, igazán széles választék van kapcsolókból, nem csak formában, hanem színben is.

Ráadásul a tervezés ma már nem is akkora ördöngösség. A kapcsolj.hu weboldalon teljesen ingyenesen meg is tervezheted a látványt, kipróbálhatod, hogy a falszínedhez milyen kapcsolószín passzol a legjobban, sőt, ha egyedi mintás tapétád van, akkor feltöltheted a színtervezőbe a saját fotódat róla.

Remélem, most már meggyőztelek Titeket a kapcsoló tervezés fontosságáról! Kiválasztottam néhány kedvencemet a Schneider Electric kapcsolóiból, amiket szeretnék figyelmetekbe ajánlani.

Szerintem nem fog meglepődni senki sem, ha elsőként az M-Creativ fantázianévre keresztelt kapcsolójukat említem meg, ez ugyanis egy teljesen személyre szabható darab. A valóságban átlátszó a kerete és a nyomógombja is, ami mögé berakhatsz saját rajzot, tapéta darabot, vagy akár fotót.

Kiemelnék még egy kapcsolócsaládot náluk a kínálatukból, ami nekem ár-érték arányban és megjelenésben is a favoritom, ez pedig az M-Elegance termékcsalád. Üvegből, fémből és valódi fából készülnek a keretek, találó a kapcsolócsalád elnevezése, mert ütős és elegáns egyszerre.

Neked melyik a kedvenced?
Remélem mai cikkem elolvasása után, időben fogsz kapcsolni, és fordítasz egy kis figyelmet a lakás kapcsolóinak. Hidd el, érdemes!

1 Comment

  1. Névtelen
    augusztus 28, 2016 / 2:18 du.

    ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓKOS

Leave a Reply