#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Kreatív képfűtés | Az mi a szösz?

Építészmérnökként és tértervezőként nem csak a legújabb lakberendezési trendeket követem figyelemmel, hanem mindig is érdekeltek és érdekelnek a műszaki újítások is. Az utóbbi években kiemelt figyelmet kapott a lakások fűtése, rengeteg fejlesztés, és új technológia jelent meg. Azt látom, hogy elsősorban a gázfűtési rendszerek erős szabályozásának köszönhetően, ami a költségek jelentős emelkedéséhez vezetett egy esetleges fűtés korszerűsítés során, az elektromos fűtésrendszerek virágkorukhoz érkeztek Magyarországon. Szakmailag jónak találom az elektromos fűtést, és személyes tapasztalatom is az, hogy a használatban már vannak olyan megoldások, amik vetekszenek egy gázfűtéses rendszer havi költségével, tehát  nem jelentősen drágább a rezsi, vagyis mérföldkőhöz érkeztünk.

infravörös képfűtés


Az infravörös fűtési megoldások tavaly kerültek a látómezőmbe, de a pontos különbséget nem értettem a normál elektromos fűtés és ezen technológia között, mígnem meghívást kaptam a Heat4all bemutatótermébe. Péter és Balázs amikor leültetett Szinyei Merse Pál Majális című  bekeretezett festménye elé, még nem sejtettem, hogy milyen meglepetés fog érni: melegített a kép. Kinézetre pont olyan volt a fűtőtest, mint egy igényes, bekeretezett poszter, és ugyanúgy volt el is helyezve a szobában, a kanapé fölött.  Az, hogy a fűtőtest, tulajdonképpen egy gyönyörű dekoráció lehet, vagyis a szobánk dísze, teljesen új távlatokat nyit egy  lakberendezőnek. Mindig is problémát okozott a fűtőtestek elrejtése, észrevétlenné tevése, amik persze jellemzően pont ott voltak egy szobában, ahol nem kellett volna. 

Helyettem most beszéljenek a képek, amik valójában fűtőtestek, nézzétek meg, milyen lehetőségek vannak, vajon megtalálod rajta a képfűtést? ;) Ide kattintva pedig még többet megtudhattok a forgalmazó weboldalán erről a fűtési rendszerről.


infravörös fűtés


Az infrapaneles fűtésnek ráadásul megvan az a jó tulajdonsága is, hogy nem keringeti a port, mivel nem a levegőt melegíti, hanem a falakat, tárgyakat, amik utána átadják a hőt a levegőnek. Kiemelném az az előnyét is, hogy segít legyőzni a penészgombákat, pont ugyanezen elv miatt, hogy kiszárítja a falakat, és nem lesz esélyük a penészgombáknak ott megtelepedni. Ha további előnyökre vagytok
kíváncsiak, olvassátok el ide kattintva őket.

infravörös képfűtés

infravörös képfűtés


SHARE:

1 megjegyzés

  1. Anita, és van tapasztalatod infra padlófűtés terén? Én a gyerekszobába szeretnék tenni és jobban tetszene, ha nem egy kép lenne a falon, hanem a padló alatt lenne. Van olyan, amit szintén hasonlóan gazdaságosnak ítélsz meg, mint a heat4all?

    VálaszTörlés

Blogger Template by pipdig