#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Oleant design lámpák | Hatalmas és egyedi megoldások
Az őszi Design Hét keretein belül, egy különleges bemutatón vettem részt. Az OLEANT egyedi  lámpáival ismerkedtem meg közelebbről, inspiráló látni, hogy Magyarországon is születik olyan designer termék, ami nemzetközi színvonalú. Egy picit bemutatom ezt a lámpakülönlegességet, hogy megértsétek, miért szerettem bele egy pillanat alatt. 


A lámpákat Danczkay Péter tervezi, illetve helyesebb inkább úgy fogalmaznom, hogy ő a koncepció megálmodója. A világítótestek tervezésében ugyanis a megrendelő is részt vesz, ugyanis lehetősége van személyre teljesen szabni. A többféle klasszikus forma mellett (köralakú, elliptikus, négyzetes) egyedi méretet lehet választani, valamint meg tudjuk adni a világítás irányát, erősségét. A szinterezett vagy fényezett alumínium test színeiben is van játékterünk, nekünk vásárlóknak.
 
Ez a rugalmasság annyira jól jön sok esetben, ha valami extra megoldást szeretnénk. Péter azt is elmondta, hogy tervezett már 6 m átmérőjű elliptikus lámpát is, szóval belsőépítészek, szólok, szinte nincs méretbeli akadály, ha ilyen világítást terveztek valahova.
 


Ami még a bemutatóban külön megfogott, hogy nem egyszer kitaláltak egy terméket, és ezt most bevezetik a piacra, hanem folyamatosan ötletelnek a fejlesztéseken, hogy egyre egyedibb megoldásokat kapjunk.
Tekintsétek meg Ti is facebook oldalukon ezeket a szépségeket, weboldalukon pedig a műszaki paraméterekbe pillanthattok be.

SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig