#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

Stúdió átalakítás ELŐTTE - UTÁNA

Az évvégi hajrában majdnem elfelejtettem beszámolni a klasszikus fotós formában a stúdió átalakításomról. Pedig szerintem nagyon izgalmas képek születtek. 

Egy kis személyes háttértörténetet hadd osszak meg Veletek: vannak pillanatok, egy ember életében, amikor megállítaná az időt. Ez lehet egy tényleges pillanat, mondjuk amikor gyönyörűen süt a nap a Balaton parton, Te a földön ücsörögsz, és hagyod, hogy elvarázsoljon. Vannak hosszabb pillanatok- órák, napok- mondjuk egy ilyen volt nekem, amikor megszülettek gyermekeim, fogtam a csöppségeket a kezemben, és nem tudtam napokig elhinni,  betelni vele. És vannak olyan hetek-hónapok, amikor valami, amire vágytál, lassan, hónapok kemény, szorgos munkája után megvalósul. Itt nem is a pillanatot, hanem az időt szeretnéd konzerválni. Velem mostanában ez utóbbi történt. 

álmaim stúdiója inspirációk csorba anitától


Amióta hét évvel ezelőtt elindítottam blogomat, majd két évvel ezelőtt elindítottam youtube csatornámat, ábrándoztam arról, hogy egyszer majd nem otthon írok, stylistkodok, forgatok. Egyszer majd tudok egy olyan szintre lépni, amitől még színvonalasabb videókat, blogposztokat, és stylingolt képanyagokat tudok majd készíteni.

Pontosan 1 évvel ezelőtt meg is találtuk az ideális ingatlant, amiben megvalósulhat álmom.  Ennek az átváltozását most megmutatom képekben.


A képek magukért beszélnek, innen indultunk 1 évvel ezelőtt...

álmaim stúdiója inspirációk csorba anitától


Az ingatlan eredetileg egy cukrászda volt, nem kicsit lepukkanva. A falak viszont jó állapotúak voltak, bontani kellett, de igyekeztem úgy kialakítani az alaprajzot, hogy költséghatékonyan kevés alaprajzi változtatással, minden szépen a helyére kerüljön.

Vízszerelés kevés volt, mert eleve nem lakás célú helyiség lévén, sok helyen ott volt a vízvételi lehetőség, fűtés korszerűsítésre viszont szükség lett. Hosszas árkalkuláció után, ezt egy viszonylag új technológiával, az infravörös fűtéssel alakítottuk ki, méghozzá a Heat4all design termékeivel. Gondoltátok volna, hogy ott, fölöttem az a gyönyörű kép fűti a stúdiómat?


Most akkor meg is mutatok egy pici részletet :)


Ne szaladjunk ennyire előre. A bontás után kezdődhetett az építés. Lekerült egy aljzatbeton, kialakítottuk a villanyhálózatot ( az infravörös fűtésnek külön speciális elvárása nem volt, arra azonban figyelni kellett, hogy a megfelelő magasságba helyezzük az áramforrást neki), és elkészült az alap vízszerelés. Két konyhai helyszín került kialakításra, ahova meg is rendeltem a kikából a Nobilia konyhákat. Ezek jelen esetben majdnem teljesen egyforma konyhablokkok lettek, pedig a konyha sajátossága, hogy nincs két egyforma belőle, annyira egyénre szabható. 

álmaim stúdiója


Augusztusban aztán elkezdett rohamosan szépülni a hely, a falakat vakolták, alapozták szakemberek.
Itt már nagyon izgatott voltam, mert egyre közelebb kerültem az álmomhoz.

A falak végül jellemzően fehérek lettek, de egy speciális festéket használtunk hozzá, a Héra Cleant, ami mosható felületű,  és nem tapad meg a kosz sem rajta olyan könnyen, mint a hagyományos falfestéknél. Gyönyörű, selyemfényű a felülete, nagyon tetszik nekem. 

álmaim stúdiója


Ebben a fázisban már kész volt a stúdióm arra, hogy megkapja a padlóburkolatát. Mondanom sem kell, hogy itt is egy különlegességet választottam. Talán elsőre nem is fogjátok érteni, hogy miért linóleummal burkoltam, de ha elmondom, hogy ez egy 100%-ban természetes összetevőjű anyag, gyönyörű struktúrával, és felületekkel, és rengeteg színből választhatsz, akkor már minden világos lesz.

http://www.ppgtrilak.hu/hera


Egy betonhatású menő középszürke került le az irodai részen. Az egyik stúdióba terveztem moduláris verziójából szőnyegszerű mintát, a másikba egy világos, enyhén hosszanti csíkos Forbo linóleum került le.Jöhettek a bútorok. Sok mindent raklapból alakítottunk ki, Zoli, a raklaptelepes minden extra kérésemet csillogó szemekkel megvalósította: lett egy hosszú padom, mögötte raklap kockákból készült el a hátfal. Felhasználtam egyszerű bútorlapokat is az íróasztalokhoz, és végül a konyháim is megérkeztek egyenesen Németországból. Szerencsére ez egy elemes bútor, az összeszerelés így nagyon hamar ment, köszönhetően drága Apósomnak is. 

Végül a pontot az í-re a design kép fűtésem tette fel, amire a következő feliratot választottam:

SHE BELIEVED
SHE COULD
SO SHE DID.


csorba anita új stúdió


1 éves szorgos munkánk eredményeként kész lett ez a csodálatos, alkotóműhely, és most igen, megállítanám az időt, egy picit... De csak egy picit, mert alkotás nélkül nem élet az élet, legalább is az enyém, és most itt végre igazán van terem hozzá. Köszönöm családomnak, hogy álmom valóra válhatott, mert nélkületek nem ment volna!
Ha kíváncsi vagy további részletekre és az átalakulásra mozgóképes formában, itt megnézheted a videókat is róla, mert természetesen azok is születtek. Naná.


Köszönet a szponzoroknak, nagyon megtisztelő, hogy velük dolgozhatom, és a minőségi termékeik bekerülhettek Álmaim Stúdiójába.

Forbo Linóleum

és külön köszönet a Sony Magyarországnak, hogy a fantasztikus kamerájukat használhatom.

sony a7sSHARE:

1 megjegyzés

Blogger Template by pipdig