#MERJALKOTNI #MERJFOZNI #INSPIBOX #INSPIRACIOK

5 gyakorlati tipp a stressz leküzdéséhez | Készíts levendulás dekorpárnát velem

Figyelem! Nyugtató praktikák következnek :) Egy kis levendulával fűszerezve!

Mutatok Nektek 10 tippet arra, hogyan vezethetitek le a stresszt, hogyan lehettek kevesebbszer idegesek. Ha már állandósult a stresszes állapot, akkor érdemes szakember segítségét igénybe vennetek, de érdemes megelőzni ezt az állapotot, erre mutatok most Nektek szuper kis praktikákat!

csorba anita


1. tipp - Légy tudatos! 
Amikor érzed, hogy egy picit sok van rajtad, attól is több, mint amit elbírsz: abban a pillanatban érdemes lépned, és egy pici ÉNIDŐT szánnod magadra. Ha lehetőséged van akár csak fél-egy órát egy olyan tevékenységgel tölteni, ami téged feltölt, rögtön jobban leszel tőle, garantálom! Persze ehhez ismerned kell magad, hogy mi az ami pozitív hatással van rád, de ezt hamar kiderítheted egyébként: Kérdezd meg most magadtól mit csinálnál a legyszívesebben, és 10 másodpercen belől vágd rá a választ! :)

2. tipp: Énidő és Alkotás
Néha nagyon nehéz beiktatni a mindennapi mókuskerékbe, de szerintem elengedhetetlen az énidő ahhoz, hogy ha kiegyensúlyozottak szeretnétek lenni. Legyen szó kertészkedésről, testmozgásról, moziba menetelről, minden, amiről úgy gondoljátok, hogy Nektek jó, örömmel tölt el, az az Énidő.
Az alkotó munka is az énidő nagyszerű színtere, érdemes rendszeresen alkotni, készíteni valamit. Sosem a végeredmény fontos, hanem a folyamat, és az alkotómunkában való elmerülés. 
Készítettem ehhez kapcsolódóan egy videót Nektek, megmutatom, hogyan dekorálhattok egy párnahuzatot egy csokor levendulával, és hogy miért éppen levendulával, az is hamarosan kiderül :)


3. tipp: Ki a természetbe
Kire nincs nyugtató hatással ha egy kicsit kilép a megszokott környezetéből, és elmerül a természet zöld rengetegében. Egy séta a közeli parkban, egy 2-3 órás kikapcsolódás a Margit-szigeten, egy kerékpáros úticél, vagy egy kirándulás... ezek mind mind nyugtatólag hatnak ránk. Ha azt érzitek, hogy nagyon jól esik egy-egy ilyen a szabadlevegőn eltöltött 1-2 óra, keressetek neki rendszeresen helyet az életetekben.

4. tipp: Levendulával a stressz ellen
Ez a mediterrán eredetű, de már hazánkban is régóta honos növény rengeteg módon bevethető a stressz leküzdésében. Készíthetsz levedulás fürdősót, vagy levendulás fürdőbombát, és elmerülhetsz a finom illatú vízben, vagy meggyújthatsz egy levendulás illatgyertyát mikor este hazaértél a munkából. Ihatsz levendulás teát, vagy felfedeztem egy különleges természetes összetevőkből álló levendulás üditőitalt, a Tranquinit, ezt is kortyolhatod napközben. A levendula minden "halmazállapotban" jó hatással van ránk, és hamarosan itt a szezonja, raktározzatok el belőle!

5. tipp : A belső egyensúlyért folyamatosan tenni kell
A legjobb hasonlat erre az az idézet, ami a stúdiómban is kint van a falon: A boldogság nem a cél, hanem az út,ami odavezet. A kiegyensúlyozott, stresszmentes élet is lényegében egy idea, legalább is, ha Magyarosrszágon éltek ma, 2017-ben. Folyamatosan dolgozni kell azon, hogy ez megvalósuljon, és ne gondoljátok egyből lelkibetegnek Magatokat, ha ezért tenni kell. Ez egy állandó figyelmet és munkát igénylő terület. A legfontosabb, hogy odafigyeljetek rá, és alkalmazzátok a stresszcsökkentő technikákat, bármelyiket, amitől kiegyensúlyozottak lesztek. 

5 gyakorlati tipp a stressz levezetésére


Kíváncsi vagyok, Nektek mi vált be, inspiráljuk egymást, írjátok meg kommentben, Nektek melyik a kedvenc, saját stresszlevezető tevékenységetek!
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Blogger Template by pipdig