Az ideális gyerekszoba, ami a gyerekeddel együtt változik | Nyerj jegyeket a BabaMama Expora!

Egy gyerekszobát jól berendezni kihívás! Először is szeretnénk, hogy benne legyen minden, amire szükségünk van, de ne legyen túlzsúfolt. Másodszor pedig legyen minden kéznél, de ne legyen kaotikus, sőt, harmonikus nyugalmat árasszon magából… De nemcsak ezért nehéz berendezni! Egy gyermeknek körülbelül 2 évente gyökeresen megváltoznak az igényei, és új funkciókat kell biztosítsatok neki a kibontakozáshoz. Szóval mindamellett, hogy kompakt és praktikus egy ideális gyerekszoba, még hosszútávon variábilis is legyen, ez az alap elvárásunk, nem igaz? Ez pedig nem csoda, hogy összetett tervezési feladat.

Szeretnétek megtudni, hogyan lehet trendi és növekvő gyermekünk változó igényeire szabott egy gyerekszoba? Mai posztomban adok hozzá 5 tippet!

Bejegyzésem végén jegyeket nyerhettek a BabaMama Expo-ra!


#1 LÉPÉS: a falszín kiválasztása
A 2017-es trend kedvez mindenkinek, hiszen a falszínről leveszi a hangsúlyt. Tulajdonképpen egy szép, halványszürke színt, egy ködös reggelt, vagy fogalmazhatok úgy is, hogy egy betonszürkére emlékeztető alapot ajánlanak a falak színének. Ezt úgy képzeljétek el, hogy ez lesz a festővászon, az alapszín, amire megkezdhetitek az alkotást. Ez a szín minden másik színnel barátságban van, és remekül kiemeli a barátainak az erényeit. Féltek, hogy unalmas lesz? Minden szónál többet mondanak az inspirációs képek:

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba#2 LÉPÉS: a bútorok megvásárlása
A bútorok mennyisége természetesen erősen függ a szoba méretétől, de általánosságban annyit elmondhatok, hogy egy ágyra, egy gardróbszekrényre, illetve egy pelenkázó/játéktároló is kötelező elem, aminek a helyére később az íróasztal kerülhet. Az ideális elrendezés az, ami Nektek logikusnak tűnik, ha elképzelitek az életfolyamataitokat benne, és marad annyi tér középen, hogy ott még ne csak közlekedni, hanem alkalomadtán játszani is tudjatok. Ez a funkció persze gyakran kerül át a nappaliba az első 10 évben, ezért nem kell feltétlen ragaszkodnotok hozzá.

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba


#3 LÉPÉS: egy hangsúlyos dekorelem betervezése
Ez adja meg a szoba alaphangulatát, nem kell feltétlen erős színekben gondolkodnotok, használhattok monokrómot, vagy pasztell színeket is, ízléseteknek megfelelően. Lényeg, hogy legyen a szobának stílusa. Ezt egy erős karakterű tárgy is meghatározhatja, ami köré sereglik képzeletben a minden más bútor és kiegészítő. A kiindulópont. Lehet ez egy szép, egyedi mintás tapéta -ez a kedvenc megoldásom-, de akár egy különleges fotel, vagy egy extrém ruhásszekrény is.

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba

#4 LÉPÉS: az elrendezés
Fontos, hogy amikor az első, alapdarabokat megvásároljuk gyermekünk szobájába, már akkor is tervezzünk későbbre. Így tudjátok elérni, hogy igazi kaméleon szobátok legyen, ami a legkisebb variálással kiszolgálja maximálisan gyermekünket, 0 éves kortól akár kiskamaszkorig. Szerintem tovább nem érdemes terveznetek az elején, hiszen itt már majd ő veszi át az irányítást 🙂

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba


#5 LÉPÉS: a dekorálás
Ezzel rakjuk fel a pontot az i-re, ez ugyanolyan fontos lépés, mint a korábbiak. Egy szép kép a falon, egy monogram a polcon, egy hangulatvilágítás a komód felett, vagy egy vidám ágytakaró nagyon sokat hozzáad a szoba stílusához, hangulatához. Ha ezt elhagyjátok, az olyan, mintha kihagynátok a sót egy ételből, ne tegyétek! 🙂

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba

Az ideális gyerekszoba

képek forrása

Ha tetszett cikkem, csatlakozzatok facebook közösségünkhöz, és várom hozzászólásaitokat, tapasztalataitokat!

JÁTÉK!

Nyerj jegyeket a BabaMama Expo-ra! Kommenteld ez alá a facebook posztom alá, hogy mi a kedvenc színed, színpárod egy gyerekszobában! A kommentelők között 5 db páros belépőt sorsolok ki, hajrá! Jelentkezni a játékra november 15-ig lehet, 16-án sorsolok.

Leave a Reply