PICASSO – A hónap alkotója | Ingyenesen letölthető színezővel

Kiskorom óta szeretem az alkotás minden formáját. Kisiskolásként agyagoztam, gimis koromban szénnel rajzoltam -mindig teljesen fekete kézzel fejeztem be a a rajz szakkört-, később egyértelműen az olajfestés győzött. A színek elvarázsoltak, a terpentin illata pedig fenyőerdőbe röpített. Mindig is imádtam azt a szabadságot, amit az alkotás, az alkotó folyamat ad.

Legújabb blogposzt sorozatomban szeretném bemutatni nektek 1-1 kedvenc alkotómat, a festészettől a szobrászaton át a kedvenc zenei előadómig. Ha kíváncsiak vagytok kik azok akik engem inspirálnak, tartsatok velem!

Mai cikkem főszereplője, ahogy már a címben is olvashattátok: PICASSO. Róla gyűjtöttem össze 10 különleges tényt, amit most megosztok Veletek!

Forrás:Instagram

Vágjunk is bele:

1. Tudtátok, hogy Picasso teljes neve 23 szóból áll? Így hangzik: Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriciano de la Santísima Trinidad Martyr Patrició Clito Ruíz y Picasso.

2. Picasso elképesztően termékeny művész volt. Óvatos becslések szerint legalább 20 ezer festményt, nyomatot, grafikát, szobrot és egyéb művészeti ágakba tartozó művet készített.

Picasso
Fotó:Saját

3. Ha nem tetszett Picassónak a kompozíció, amin éppen dolgozott, akkor gyakran ráfestett a képeire. Ezekre a rejtett festményekre úgy bukkantak, hogy megröntgenezték a vásznakat. A La Coiffure című festménye alatt például három másik befejezett mű rejtőzik

Picasso
Fotó:Saját

4.  Picassot úgy is ismerhetjük, mint a kubizmus alapítóját. A nevéhez fűződik még a kollázs megteremtése is. A 20. századi avantgárd és egyetemes művészettörténet egyik legnagyobb alakja volt

Picasso
Fotó:Saját | A kép címe: Nő virággal
Picasso
Fotó:Pinterest |

5. Az ifjú Picasso nem tanult jól és elég gyakran keveredett bajba. De ez nem zavarta őt, mert amikor büntetésben volt, legalább nem kellett az iskolai dolgaival foglalkoznia és nyugodtan rajzolgathatott

Picasso képe
Fotó:Saját

 6. Még csak 13 éves volt, amikor felvették a bercelonai Képzőművészeti Akadémiára. Itt sem bírta az oktatási rendszer kötöttségeit, ezért inkább a városban barangolt és a barcelonai utcák járókelőit rajzolta

Picasso képe
Fotó:Saját

7. Picasso még filmekben is feltűnt, de mindig saját magát alakította. Egyik leghíresebb film, amiben szerepelt, Jean Cocteau Orpheusz testamentuma című filmje volt.

8. Picasso számos képéhez közönséges falfestéket használt

9. Picasso rajongott a bikaviadalokért. Számos iskolai füzetét telerajzolta bikákkal és torreádorokkal. Később festményein is visszaköszönt ezen érdeklődése

Picasso képe
Fotó:Saját

10. A Chicago-i Picassónak nevezett, közel 15 méteres szobráról, melyet maga Picasso adományozott a városnak, a mai napig nem derült ki, hogy mit ábrázol. Mindenki csak találgat: esetleg egy nő, vagy ló, madár…Szerintetek?

Picasso képe
Fotó:Pinterest

+1 idézet Picassotol, amit kedvelek: „Minden gyermek művész. A probléma az, hogyan maradjon meg művésznek, ha felnő”
Ez tökéletes harmóniában van azzal, amit én is gondolok, és amit küldetésemnek tekintek, hogy
MERJ ALKOTNI!

Picasso képe
Fotó:Instagram

Remélem élveztétek ezt a kis utazást a művészet világába és velem tartotok legközelebb is!

MEGLEPETÉSSEL IS KÉSZÜLTEM NEKTEK! Most 1 hónapon keresztül ingyen letölthetitek az egyik kedvenc Picasso festményem kiszínezhető változatát, ezt készítettem Nektek!
IDE kattintva tudjátok letölteni, 2018. augusztus 31-ig.

 Ilyen az eredeti:

Fotó:Saját | A kép címe: Férfi karosszékben

És ezt lehet kiszínezni:

#merjalkotni hashtaggel töltsétek fel Instagramra, vagy a Csorba Anita VIP csoport Facebook oldalára, mert 1 hónap múlva a beérkezett alkotásokból egy mini virtuális „kiállítást” rendezek!

Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, ha nem szeretnél lemaradni az izgalmas új videókról és cikkekről 🙂 IDE kattintva teheted meg.

Youtube csatornáim:

► Iratkozz fel kreatív Youtube csatornámra! http://bit.ly/1CSZVB3

► Kreatív receptjeimért iratkozz fel gasztro csatornámra! http://bit.ly/2BgC4Tr

► 1 PERCES INSPIRÁCIÓK! http://bit.ly/2EdYpiZ

Leave a Reply