REFERENCIÁM: egy iroda életre keltése

Nemrég elkészült Budapest belvárosában egy iroda átalakítása, saját terveim alapján. Nagyon örülök, hogy a megrendelő partner volt végig a kivitelezés során, és szinte minden javaslatomat, tervemet elfogadta. Az iroda 49 m2, tehát fontos szempont volt a praktikusság, és minden négyzetcentiméter kihasználása. Az irodavezető iránymutatásai mentén kialakult a koncepció, majd elkészült a berendezési terv, hangulati montázs. Szerethető, modern, és praktikus enteriőrt sikerült megvalósítani.

fotók/image by: Gubó Viki

Az előtér funkcionálisan megosztottam, helyett kapott egy váró, és egy lapfüggönyökkel szeparált minikonyha. Az előtér burkolatán sokat gondolkodtunk, végül rátaláltam erre a magas minőségű laminált parkettához megszólalásig hasonlító, elemes pvc burkolatra (forgalmazó Expona Kft). Ha vinyl burkolatot mondok, még jobban hangzik, és különben sincs semmi köze ahhoz a burkolathoz, ami  “pvc” szóhoz tapadt az elmúlt 30 évben. Az előszobai radiátor a Vogel und Noot Síklapú T6 elnevezésű sorozatából való, síklapradiátor (forgalmazó: Szerelvénybolt Kft). Meg kell említsem a két gyönyörű tapétát, mindegyikből 1-1 tekercs került csak felhasználásra, de nagyon meghatározzák az iroda hangulatát. A kékes-okkeres pixeles mintájú, a spanyol Tres Tintas gyártmánya, a konyhába – mosdóba felkerült vinyl tapéta, óarany színe, színjátszósága, modern, geometrikus mintája Hookedonwalls designereit dicséri. Az igazi antik porcelánokat,  amik árnyalják a hangulatot, az Antiklaedle-nél leltem.

Az iroda egyetlen dolgozó szobából és egy tárgyaló helyiségből áll. A pontos felmérés során kiderült, hogy az álmennyezet felett gyönyörű boltozat található. Egy kis rábeszélés és töprengés után, kibontottuk a legnagyobb szobában, és a szokásos bevakolás helyett, hagytuk, hogy a gondosan kirakott téglák, szállópor elleni kezelés, és egy réteg fehér festés után, különleges és tágas teret biztosítsanak.

iroda2m 

fotók/image by: Gubó Viki

A világítás szép formájú ikea lámpák egymás után sorolásával lett megoldva. A viszonylag nagy asztaligényű munkavégzés miatt, egy körasztal került kialakításra,  a szoba közepén, 4 munkaállomással. A hátsó falat festett nyírfatörzsek dekorálják. Az alsó képen látszanak a boltív fehérre festett téglái, élőben nagyon tágas térérzetet biztosítanak. Kiegészítők türkizkékek lettek, amik a fehér alapon nagyon jól érvényesültek.

Köszönet a fotókért: Gubó Vikinek

4 Comments

 1. Ramimami
  február 2, 2011 / 7:15 de.

  Szuper lett ez a bejegyzés, szívesen vennék minden héten ilyent, akár a régi munkáidról is.Annyi a megjegyzés, hogy a Antiklaedle-link nem működik.

 2. Dekormama
  február 2, 2011 / 8:02 de.

  Köszönöm a kedves szavakat Rami, remélem lesz mit megmutatnom még, az elkövetkezendő időkben 🙂

 3. Kreatív konyha
  február 2, 2011 / 7:03 du.

  Tetszik az iroda, elfogadnám….Szeretem az "előtte" – "utána" képeket 🙂

 4. aletta
  február 9, 2011 / 8:35 du.

  Ügyes vagy Anita, gratulálok! 🙂

Leave a Reply