Slate Lite: Az ultravékony palakő burkolat

Egy újszerű burkolóanyagot szeretnék bemutatni Nektek, amivel én most találkoztam először! Hallottatok már a hajlékony kő furnérról? Hogy mi is ez pontosan? Valódi kő burkolat, aminek a vastagsága 2-3 mm mindösszesen, tehát a súlya jóval kisebb (mindössze 1,5 kg/ nm!), mint bármelyik hagyományos kőburkolaté. Ezenkívül rugalmas is, mert egy különleges eljárással szedik le a palakövekről a felső vékony rétegeket, egy gumiszerűen viselkedő alapra.

Ennek a kőfelületnek a standard táblamérete 61×122 cm, de sok különböző szín kapható nagyobb, akár 2 méteres méretben is. Flexszel vágható tetszőleges méretre, aztán jöhet a felragasztás. Ha vizes

 helyiségbe tesszük, vagy kültérre, akkor impregnálásra is szükség van. Összesen 21 féle színben kapható, alkalmas kül- és beltéri burkolásra is. Most beszéljenek helyettem a képek egy kicsit, hogy lássátok, milyen különleges és szép anyagról van szó!

Fürdőszobában igazán jól mutat, alkalmazható akár a meglévő burkolatra is, nem feltétlen szükséges bontani!

Aki szereti a kő burkolatot a nappaliban, végre talál egy modern hatású megoldást, valódi kőből. Itt érdemes kihasználni a nagyobb táblaméreteket, hogy egybefüggő felületet kapjunk!

Homlokzatburkolatként is gyönyörű, és mivel német a gyártó cég, biztosak lehetünk a tartósságában, 20 év garanciát is adnak rá megfelelő alkalmazás és impregnálás mellett.

A Slate Lite-on kívül van még  két különleges termékcsoport is: A Trans Lucent– amikor hasonlóan a kő furnérhoz, vékony valódi kő szeletekről beszélünk, ám itt a hátsó hordozó réteg átvilágítható, így az egész kőfelület is. A másik pedig egy tapétaszerű termék, a papírvékony Eco Stone, ami alkalmas íves felületek burkolására is.

A bemutató teremben várják viszonteladók jelentkezését, de már sok helyen lakosság részére kapható a kőfurnér, itt megtaláljátok a viszonteladók listáját. Az ára a Slate Lite-nak körülbelül 13.000.-FT-tól indul.

Itt megnézhettek egy 2 perces videót a felrakásról, hogy mennyire könnyű házilag kivitelezni!

Leave a Reply