Az 5 legjobb ingyenes lakberendező program

Összeállításom azoknak segít, akik szeretnek online szöszmötölni alaprajuk megtervezésével, kialakításával, és éppen most tervezik álmaik otthonát. A lakberendezés alaplépései videómban említettem, hogy ez nagyon fontos része otthonunk megtervezésének. Ha nem láttad a videót, feltétlen nézd meg (itt találod), mert rengeteg fölösleges bosszúságot kerülhetsz el a későbbiekben, ha ismered az alaplépéseket. 

Mai blogbejegyzésemben összegyűjtöttem az általam legjobbnak ítélt ingyenes lakberendező tervező szoftvereket, amiket online elérhettek. Mindegyik felhasználóbarát, könnyen megtanulható. Természetesen, mint minden ingyenes tervezőszoftvernek, ezeknek is megvannak a maguk korlátai, ezért hobbi lakberendezőknek ajánlom szeretettel. Ha szeretnél továbblépni, mert lakberendező vagy, a cikk végén elárulom, én melyik 3d-s tervezőprogramot használom, amivel egyébként nagyon meg vagyok elégedve.

Az 5 legjobb ingyenes lakberendező program

1. SWEET HOME 3D

Felhasználóbarát, könnyen letölthető, gyorsan megtanulható program, tökéltesen helyettesíti a négyzetrácsos papírt. Kis gyakorlás után bárki könnyen megrajzolhatja és láthatja 3d-ben otthonát. Nagy előnye, hogy magyarul is használható.

2. IKEA KONYHATERVEZŐ ÉS TÁROLÓ TERVEZŐK

Az Ikea konyhatervezőjét sokan ismerik már, és szeretik. Könnyen elsajátítható, letölteni sem kell. Tudtátok, hogy van irodatervező szoftvere is? Itt megtaláljátok!

3. MY DECO ROOM PLANNER

Hasonlóan működik, mint az egyes, csak online felületen, nem kell letölteni hozzá semmit.

4. DESIGN A ROOM

Ez a tervezőprogram akkor nyújt baromi nagy segítséget, ha a színek és anyagok egységesítésével vagy elakadva. Itt kipróbálhatod, hogy egy bizonyos színű parketta, hogyan mutat a szürke kanapéddal, vagy például jobban mutatna-e egy másik színű melegburkolat.

5. FLOORPLANNER

Személy szerint ezt a programot kedvelem a legjobban, és ezt használtam a legtöbbet is, mielőtt nem váltottam professzionális tervezőprogramra. Letisztult színvilág, könnyen használható, tableten nézegethető, bemutatható. Apropó, le ne töltsetek semmilyen alaprajz készítő alkalmazást, ami könnyű alaprajzkészítést ígér, egyik sem működik, legalább is én már többször ráfáztam.

PLUSZ 1.FLOORPLANNER KERT

Ha a kertet is szeretnétek megtervezni, próbáljátok ki ezt az alkalmazást. Bevallom, ezt én még nem próbáltam, örömmel veszem a visszahjelzéseteket, hogy milyennek találtátok.

PROFESSZIONÁLIS LAKBERENDEZŐ PROGRAMRA VÁGYSZ?

Én az Intericad tervezőprogramokat használom, már 3 éve, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Hihetetlen gyors, és a legnagyobb előnye szerintem ezen kívül, hogy a renderelési sebessége olyan, mint a villám, nem versenyezhet vele egyik hasonló 3d-s tervezőprogram sem. Kérjetek ingyenes bemutatóórát, ha lakberendezéssel foglalkoztok, vagy konyhaüzletetek van, szerintem meg fog győzni Titeket.

1 Comment

  1. Veronika Szabó
    május 13, 2015 / 12:18 du.

    Az alábbit ismered? Én ezt szeretem, kis egyszerű. :)http://designedition50.icovia.com/icovia.aspx?promo=RCZP

Leave a Reply