Hogyan védekezz tetőteredben a hőség ellen II. rész

Nagyon szerettétek ezt a témát, ezért arra gondoltam folytatom. Azt gondolom sok család életét keseríti meg nyáron a tetőterekben a rekkenő hőség. A múltkori cikk arról szólt, hogy mennyire jól csökkenthetjük ezt egy ablakcserével, a mai cikk viszont teljessé teszi a képet: a tetőtéri hőszigetelést mutatja be. Ha a kettő együtt jól van kialakítva, garantáltan nem lesz forróság még a tetőtérben sem. 

tetőszigetelés ecose technológia

Igen, bármennyire is banálisan hangzik, bizony a szigetelés kulcsfontosságú. Fontos ,hogy megfelelő vastagságú és alapanyagú hőszigetelést válasszatok, ha építkeztek, vagy felújítjátok a tetőtereteket. Mai cikkemben még arra szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy létezik egy olyan ásványgyapot hőszigetelés, ami nem tartalmaz kőolaj származékokat, és teljesen formadelhid és fenol-mentes, ezáltal sokkal egészségesebb környezetben élhetünk, levegőben “úszkáló” formadelhidek nélkül. 

Hallottatok már az Ecose technológiáról? Ez egy olyan eljárás, melynek során a természetes szerves anyagok ellenálló, szervetlen anyaggá alakulnak át, és így összekötik az ásványgyapot szálakat. A hagyományos kőzetgyapothoz képest az új eljárással előállított kőzetgyapot, nem csak javítja az épületek belső levegőjének minőségét, hanem hozzá is járul az épületek fenntarthatóságához is. Ez konkrétan azt jelenti, hogy sokat javul ezzel a szigetelőanyag környezetvédelmi teljesítménye. Pontosan 70%-kal kevesebb energiát kell felhasználni ehhez a természetes gyantához, mint a hagyományos módon kőolajszármazékokból készített kötőanyagokhoz. Nekem emellett az a tény még fontosabbnak tűnik, hogy a lakásunk levegője tényleg egészségesebb lesz, ha az Ecose technológiás szigetelőanyagot választjuk, hiszen nincsenek folyamatosan felszabaduló vegyi anyagok, így egészségesebb környezetben élhetünk. 

tetőszigetelés ecose technológia

Az Energia Klub és a Knauf Insulation Kft.  készített egy felmérést, amiben 500 lakost kérdeztek meg arról, hogy ki milyen szigetelőanyagot fog alkalmazni a tervezett ingatlanszigetelését. 48%-a az otthonukat sziegelni tervező magyar ingatlantulajdonosoknak az válaszolta, hogy környezetbarát szigetelőanyagot fog választani, otthona energiahatékonyságának fejlesztéséhez. Ez nagyon előremutató gondolkodás, és szerintem igazán jó irány.

tetőszigetelés ecose technológia

A Knauf Insulation, a világon több országban is sikerrel vezette be ezt az Ecose technológiával készült kőzetgyapot szigetelőanyagot (pl. Egyseült Államokban, Egyesült Királyságban). Aki környezettudatosan szeretne építkezni, vagy felújítani, és egészségesebb levegőt szippantani az otthonában, annak mindenképpen érdemes jobban megismerkednie ezzel az új szigetelőanyaggal.

tetőszigetelés ecose technológia

További információ: www.ecose-technology.com, 
http://www.knaufinsulation.hu/ecose-technol-gia

knauf insulation banner

Ha tetszett a cikk, iratkozzatok fel hírlevelemre, és írjátok meg nekem, milyen további kérdéskör foglalkoztat még Titeket, amit vegyünk górcső alá!

Leave a Reply