Minden bejárati ajtó mögött egy történetet találsz

Tértervezőként számomra elképzelhetetlen, hogy egy lakás berendezése csak a bútorokról szóljon, hiszen egy otthon nem kiállítótér, hanem élettér – ahol rengeteg dolog történik.
Ezekből a gyakran egészen hétköznapi eseményekből szövődik a lakásban élők saját, egyetlen más családéval sem összetéveszthető története, és ettől válik ez a tér meghitté, értékessé.

 Első pillantásra azt gondolnánk, hogy a bejárati ajtók kizárólagos célja ennek a bensőséges térnek a megóvása – az ideális darab tehát masszív, megfelel bizonyos biztonsági követelményeknek, és vetemedés nélkül ellenáll az időjárás szeszélyeinek.
Valójában a bejárati ajtók esetében is lehetőség van a különböző igényekhez igazodó finomhangolásra – most blogszponzorom, az Inoutic termékein keresztül mutatok néhány példát.

 Nézzünk például egy fiatal családot, ahol a gyerekek éppen most kezdtek zeneiskolába járni. A kisfiú talán beleszeretett a vadászkürtbe, a kislány pedig a hegedű mellett voksolt. Előfordulhat, hogy ennek a családnak – a jószomszédi viszony megtartása érdekében – hamarosan kimagasló hangszigetelő tulajdonsággal bíró ajtóra lesz szüksége. S mivel a gyerekek művészi hajlama valószínűleg genetikus eredetű, a szülők a hagyományostól eltérő megjelenésű ajtót szeretnének – miért ne, ha az Inoutic-nál egyes ajtók esetében akár 40 különböző szín és dekorációs megoldás is elérhető?

 Ó, és ha már gyerekekről van szó, ezeket az ajtókat százezer becsukással tesztelték…

Az idősebb korosztály, a fázós nagymamák talán inkább a hőszigetelésre fektetnének nagyobb hangsúlyt, és ők ugyanúgy megtalálják a számításukat az Inouticnál. Nem csak arról van szó, hogy ha megfelelő a nyílászárók hőszigetelése, a legmostohább téli éjszakán sem húz majd a cúg, nem mozognak a függönyök. Az Eforte ajtókhoz egészen alacsony, 0 cm-es akadálymentes küszöb is tartozik, amely teljesen belesimul a padlózatba, így nem kell tartani a megbotlástól, és a látogatóba érkező kisbabás rokonok is könnyedén áttolhatják felette a babakocsit.

 Ezeknek a különleges ajtóknak több tulajdonsága is alakítható az igényeknek megfelelően – az anyagukon (műanyag, üveg vagy alumínium) és megjelenésükön túl, egyes modellek mechanikus sarokkapcsokkal tehetők még stabilabbá és biztonságosabbá.
A befektetés több fronton is megtérülhet, hiszen a biztonságosabb nyílászáró kedvezőbb biztosítási díjat, a jó hőszigetelés pedig alacsonyabb fűtésszámlát jelenhet, és nem kell aggódni a párásodás-penészesedés miatt sem.

 Ha ajtócserén gondolkodsz, nyugodtan kérj segítséget a forgalmazótól, hogy megtaláljátok a saját történetedhez leginkább illő darabot!

 Szép kreatív napot!

Leave a Reply