A parton fekszel, a hófehér, puha homokon. Az óceán hullámainak megnyugtató moraja segít a lazításban, a nap sugarai simogatják a bőrödet, te pedig kókuszos koktélodat szürcsölgeted, és élvezed az életet.
Ezt fogod érezni, ha kipróbálod ezt a fantasztikus süteménykölteményt, amelynek – mint a neve is sugallja – a klasszikus Bounty csokiszelet az alapja.
Csorba Anita receptje azonban kicsit átértelmezi, és új szintre emeli a kókuszos csokicsodát – és nem mellesleg szívfacsaróan nyálcsorgatósan néz ki:
A receptet és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
Mutatjuk is a Bounty szelet receptjét!
Figyelmeztetés: Garantált trópusi hangulat!
Hozzávalók:
A tésztához:
350 g liszt (és egy ujjnyi adag a tepsi kikenéséhez, ha nem szeretnél sütőpapírt használni)
150 g vaj
4 tojássárgája (a fehérje is kell, a felső réteghez)
100 g cukor
1/ 2 csomag sütőpor
1 csipet só
A tetejére:
4 tojásfehérje
200 g porcukor
100 g kókuszreszelék
Elkészítés:
- Morzsold el a vajat a liszttel, és add hozzá a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport és egy csipet sót. Gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát nem kapsz.
- Egy kisebb méretű kivajazott tepsibe nyomkodd bele a tésztát – én egy 20 cm-es kerek tortaformát használtam.
- Tedd be a 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe, és süsd 22 percig.
- Amíg sül a tészta, készítsd el a habot a tetejére: a tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá fokozatosan a porcukrot, majd keverd hozzá a kókuszreszeléket is..
- Vedd ki a sütőből a tésztát, halmozd rá a habot, és tedd vissza a sütőbe 10 percre.
Tippek:
- Locsold meg olvasztott csokival!
További hasonló recepteket – és vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – ráadásul a különleges kiadvány karácsonyi ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: