A fahéjas-cukros dió a karácsonyi vásárok nagy kedvence – addiktív ropogtatnivaló, amelynek illata és íze szinte mindenkiben kellemes emlékeket idéz fel.
Nem véletlen, hogy Csorba Anita sem hagyhatta ki a finomságot az Ízemlékek könyve című édességrecept-gyűjteményből – csak egy kicsit felturbózta a klasszikus receptet, és így jött létre egy új ízvilág.
A klasszikus édességnek most egy különleges verziója következik, az édesen csípős ízek kedvelőinek:
A chilis-diós snack receptjét és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
És jöjjön a chilis-diós snack receptje!
Figyelmeztetés: Érdemes csak egy kis mennyiséget kitenned az asztalra, mert pillanatok alatt elfogy.
Hozzávalók:
- 500 g dió
- 1 evőkanál vaj
- 3 evőkanál cukor
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál száraz chili-paprika chips
- fahéj vagy reszelt gyömbér, ha mellőznéd a chilit
Elkészítés:
- Pirítsd meg a diót teflonos serpenyőben, majd tedd félre.
- Melegítsd fel a vajat. Szórd bele a cukrot és a sót. Amikor a cukor teljesen elolvadt, forgasd bele a pirított diót.
- Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett melegítsd addig, amíg a cukor ráolvad a dióra.
- A tűzről levéve hintsd meg a sós snacket szárított chilipaprikával.
Tipp:
- Nemcsak dióval, de mandulával is elkészítheted.
További hasonló recepteket – és vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – ráadásul a különleges kiadvány karácsonyi ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: