Imádjuk a csokit – minden formában. A klasszikus tejcsokoládétól kezdve a különleges ízesítésű táblákon és szeleteken át a csokoládés sütikig minden jöhet – így nem véletlen, hogy a brownie is nagy kedvencünk.
Szuperegyszerű sütemény, amit még véletlenül sem lehet megunni.
Kategóriájában egyértelműen verhetetlen.
És ami a legjobb, hogy remekül lehet vele kísérletezni – különféle extrákkal vagy egy-egy összetevő cseréjével elképesztő ízvarázslatok jöhetnek létre.
Most is egy ilyen recept jön – Csorba Anita fantasztikus fehércsokis brownie-ját muszáj kipróbálnod!
A fehércsokis brownie receptet és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
És jöjjön a fehércsokis brownie receptje!
Figyelmeztetés: Ne lepődj meg, ha egy pillanatra elfordulsz a kész sütitől – és visszafordulva már nincs ott!
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 300 g fehér csokoládé
- 5 tojás
- 150 g cukor
- csipetnyi só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 150 g liszt
- 100 g kókuszreszelék
- 100 g aszalt vörösáfonya
Elkészítés:
- Vízgőz felett olvaszd fel a vajat és a fehér csokit. Vigyázz, a fehér csoki nagyon könnyen odaég, becsomósodik, és már dobhatod is ki – szóval folyamatosan kevergesd.
- A tojásokat a cukorral együtt verd habosra.
- Ha szép habos lett, keverd össze az olvasztott csokikeverékkel.
- Add hozzá a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet, utána jöhet a kókuszreszelék, végül a vörösáfonya.
- A masszát öntsd kis szufléformákba vagy muffintepsibe, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt süsd készre.
Tippek:
- Próbáld ki más csokival is!
További hasonló recepteket – és vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – ráadásul a különleges kiadvány karácsonyi ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: