Ha szereted az új ízeket, és kíváncsi vagy rá, milyen sütire vannak ráállva a legfiatalabbak, ez a recept neked szól. Amikor Csorba Anita olvasói recepteket gyűjtött Ízemlékek könyve című édességrecept-gyűjteményéhez, a legtöbben ezt a receptet küldték el neki – nem véletlenül.
A gumisüti elképesztően népszerű.
Nem a legegyszerűbb elkészíteni, de próbálkozz meg vele, megéri, mert tényleg elég király cucc.
Következzen tehát a gumisüti – Anita stílusos fekete-fehér verzióban készítette el a négyrétegű sütemény 3-4. rétegét:
A gumisüti receptjét és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
És jöjjön a gumisüti receptje!
Figyelmeztetés: Gyorsabb megenni, mint elkészíteni. Úgyhogy csinálj belőle sokat.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 3 csomag vaníliás cukor
- 100 g porcukor
- 600 ml víz
- 4 csomag zselatin (4×20 g)
- 2 evőkanál kakaó
- 1 nagy doboz tejföl (összesen 5 dl)
- 200 ml meggylé
Elkészítés:
Az első réteg:
- Válassz szét 3 tojást, a sárgáját keverd habosra 1 csomag vaníliás cukorral és 5 evőkanál porcukorral.
- Forralj fel 150 ml vizet, és tegyél bele 1 csomag zselatint. Várd meg, míg picit kihűl.
- Amíg vársz, a 3 tojásfehérjét verd kemény habbá, és keerd hozzá óvatosan a tojássárgájához.
- Keverd össze a tojásos keveréket a zselatinos vízzel.
- Öntsd bele egy magas falú edénybe, hogy körülbelül 1-2 cm vastag réteget kapj. Rakd be a hűtőbe dermedni.
A második réteg:
- A második réteg tulajdonképpen az első réteg variációja, ugyanúgy készül, annyi különbséggel, hogy a zselatin hozzákeverése előtt keverd bele a kakaóport.
- Ha az első réteged megdermedt, ráöntheted a másodikat, és mehet vissza a hűtőbe.
A harmadik réteg:
- Keverd össze a tejfölt 5 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral.
- Forralj fel harmadszorra is 150 ml vizet, keverj hozzá 1 csomag zselatint, és ha picit kihűlt (ez fontos, különben összerántja a zselatint a hideg, és furcsa szálak lesznek benne), óvatosan keverd a tejfölös keverékhez.
- Vedd ki az előző két réteget a hűtőből, és öntsd a tetejére.
A negyedik réteg:
- 150 ml vizet és 200 ml meggylevet forralj fel, és tegyél bele 1 csomag zselatint. Én ezt színeztem meg egy kevés fekete ételfestékkel.
- Vedd le a habot, és öntsd rá az első három rétegre.
További hasonlóan szuper recepteket – na meg elképesztően vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – és persze ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: