A hétvégére kinéztem egy forró, ínycsikladó és szívet-lelket melengető levest, aztán egy kicsit pikánsabb husi-tészta kombinációt, végül egy csoki krémet, ami nemcsak a gyerekek kedvence lesz, hanem az Anyukáké is, méghozzá egy önző (hogy gyorsan bekanalazzák ők is) és egy önzetlen okból kifolyólag is, avokádó az alapja a krémnek, amiben rengeteg hasznos vitamin és nyomelem van, de jellemzően a zöld szín miatt, sok gyermekbe (köztük az enyéimbe sem) nem lehet beletukmálni. De majd most… 🙂
Leves: Hentesleves Max módra
Főétel: Mézes-szezámmagos csirkemell pirított tésztával Kicsivú konyhájából
Desszert: Selymes csokikrém avokádóból Limara konyhájából
Azt találtam ki, hogy a menüsorra összesítek egy bevásárló listát, és ha tetszik, neked ki sem kell jegyzetelni a hozzávalókat, hanem csak kinyomtatod, kihúzod, ami otthon van, és már mehetsz is a boltba.
40 dkg sertés apróhús (comb), 40 dkb csirkemáj, 1 csirkemell, 20 dkg srépa, 30 dkg frépa, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd foki, 3-4 avokádó, 1 citrom, 2 dl tejszín, 1 tojás, 1 dl olaj, 1 dl méz, kis cukor, kis keményítő, kis kukorica keményítő, 1 sütőpor, 20 dkg liszt, kis holland kakaópor, kis fehérborecet, ketchup, 1 csomag spagetti, szójaszósz, chiliszósz, mustár, vegeta, só, bors, majoranna, babérlevél.