Hótorta.
Már a neve is fantasztikus. Mivel a friss hó lényegében a karácsonnyal és a téllel egyenlő, és klímaváltozásnak köszönhetően valószínűleg még egy pár hónapig nem fogunk havazással találkozni, nem árt egy kicsit máshogyan életünkbe a fehér csapadék varázsát a karácsonyi hangulat megteremtéséhez.
Erre tökéletes ez a sütemény, ami igazi ünnepi kedvenc lehet, de arra is tökéletes, hogy feldobd vele a szürke hétköznapokat.
És nem mellesleg gyönyörű kreáció – nézd csak meg:
A receptet és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
Mutatjuk is Csorba Anita recepjét!
Figyelmeztetés: Garantált téli hangulat!
Hozzávalók:
A tésztához:
250 g liszt
100 g vaj
1 tojás
50 g porcukor
1 kávéskanál sütőpor
A töltelékhez:
500 g túró
4 tojássárgája
150 g porcukor
1 csomag vaníliás sütőpor (főzős)
fél citrom leve
400 ml tej
A habhoz:
4 tojásfehérje
100 g porcukor
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és nyújtsd ki vékonyra. Lapogasd a tortaformádba úgy, hogy az oldalára is jusson; ez fogja megtartani a krémes tölteléket.
- Ezután a töltelék hozzávalóit keverd össze alaposan; folyós állagot kell kapnod. Öntsd rá a tésztaalapra a tölteléket.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 45 percig.
- Amíg sül, a 4 tojásfehérjéből verj kemény habot, és lassan adagold hozzá a porcukrot.
- Ha letelt a sütési idő, vedd ki a sütit, halmozd rá a tojáshabot, és tedd vissza még 10 percre.
Tippek:
- Csak hidegen szeleteld, vizes késsel!
- Csokis pudingporral is elkészítheted.
További hasonló recepteket – és vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – ráadásul a különleges kiadvány karácsonyi ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: