A hamburgert és a sajtos tésztát szinte mindenki szereti, de nem árt néha egy kicsit kísérletezni, és egy-egy új alapanyaggal vagy érdekes megközelítéssel újraértelmezni az ételt. Ha szeretnétek kicsit feldobni ezeket a finom fogásokat, akkor próbáljátok ki ezt a két isteni receptet!
MAKARÓNIGOLYÓ
A sajtos tészta mindig jó döntés, ha valami egyszerű és laktató ételt szeretnétek készíteni, és szinte minden gyerek odavan érte. Ezzel a recepttel kicsit felturbóztuk az ételt, az íz maradt, azonban az élmény és a külső megváltozott. Vendégváró falatkának is tökéletes, szülinapi zsúrokon garantált befutó 🙂
Hozzávalók:
500 g szarvacska tészta
200 g reszelt sajt
2-3 dl tej
80 g liszt
100 g vaj
Só
Bors
Olaj
Zsemlemorzsa
2-3 db tojás
Elkészítés:
Enyhén sós vízben főzd ki a tésztát. Készíts egy világos rántást. A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, és add hozzá a lisztet. Addig keverd, amíg aranybarna színűre sül. Ezután tejjel keverd csomómentesre.
A mártáshoz add hozzá a reszelt sajtot, sózd meg és borsozd ízlés szerint, és kevergesd, amíg a sajt teljesen fel nem olvad.
A kifőtt és leszűrt tésztát öntsd a sajtmártásba, és alaposan keverd össze. Ezután tedd a hűtőbe egy órára pihenni.
A hideg tésztából készíts golyócskákat, és két rétegben panírozd be őket. Egy órára tedd be a kapott golyókat fagyasztóba.
Végül bőséges mennyiségű forró olajban süsd aranybarnára. Önállóan, mártogatós szósszal vagy köretként is fogyasztható.
A videóban megnézheted, hogyan készítem el ezt a finomságot 🙂
ANANÁSZOS HAMBURGER
Ha szereted a hamburgert, de a gyorséttermi vagy a hagyományos otthoni variáció helyett kipróbálnál valami újdonságot, nézd meg ezt a receptet!
A különleges ízek kedvelőinek és az ínyenceknek ajánlom ezt a különleges hamburgert, amely az ananász és a terijaki szósz miatt kissé pikánsabb és édeskésebb ízű a megszokott változatnál, ráadásul az elkészítése sem túl nehéz.
Nézzük is! 🙂
Hozzávalók:
Ananász
Hamburgerzsemle
Jégsaláta
A húspogácsához:
1 kg darált marhahús
1 db tojás
2 vöröshagyma
Őrölt pirospaprika
Őrölt kömény
Őrölt koriander
3-4 evőkanál terijaki szósz
Só
Bors
Kevés olaj
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon pirítsd üvegesre. A friss marhahúshoz add hozzá a tojást, a fűszereket, a terijaki szószt és a pirított hagymát is.
Alaposan dolgozd össze, és a masszából formázz húspogácsákat. Ezután forró grillen kevés zsiradékkal süsd meg a húspogácsákat kb. 13-15 perc alatt.
Helyezd az ananászszeleteket is a grillre, és szórd meg egy csipetnyi sóval. Vágd félbe a hamburgerzsemléket is, és pirítsd meg őket a grillen.
A tálalásnál a zsemle alsó részére helyezz ízlés szerint jégsalátát, majd tedd rá a húst és az ananászt, és helyezd rá a tetejét.
Jó étvágyat!
Nézd meg videómban, hogyan készül el ez a különleges szendvics 🙂
Melyik recept tetszik jobban? 🙂
IDE kattintva megtalálod a többi gasztronómiai bejegyzésemet.
További kreatív inspirációkat találtok tőlem a Spar oldalán is, nézzetek be hozzájuk: ITT
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, ha nem szeretnél lemaradni az izgalmas új videókról és cikkekről 🙂 IDE kattintva teheted meg.
Youtube csatornáim:
► Iratkozz fel kreatív Youtube csatornámra! http://bit.ly/1CSZVB3
► Kreatív receptjeimért iratkozz fel gasztro csatornámra! http://bit.ly/2BgC4Tr
► 1 PERCES INSPIRÁCIÓK! http://bit.ly/2EdYpiZ