A képek magukért beszélnek: szenzációs recept, elvarázsolhatjuk a vendégeinket vele!
Ree oldalán találtam, elkészítése a következő:
Kerek kiszúróval szaggatunk a cserép aljára piskótát, beleszúrunk egy szívószálat, majd rákanalazzuk a fagyit, és végül jöhet a tetejére az aprítóban összedarált kakaós keksz. Mehet a mélyhűtőbe a tálalásig, majd mielőtt szervírozzuk a virágot belerakjuk a helyére.
Szerintem valamilyen finom mascarponés krémmel is nagyon jó lehet!
9 hozzászólás
Ismételten köszönjük az ajánlást, ez is remek ötlet, érdekes és inspiratív, ahogyan megszokhattuk.Köszi szépen! 🙂
ilyet még Heston Blumenthal-nál láttam a tvpaprika egyik adásában. viszont ő nem édes hanem sós változatot készített. ha jól emlékszem akkor a föld szárított őrölt fekete olajbogyóból készült, spárgákat rakott hozzá és még mini krumplikat bevonva vmi mázzal, hogy úgy nézzenek ki mintha kövek lennének. az alján lévő szószra nem emlékszem.
Edina, köszi! :))Bamboo, szuper ötlet, sósból is, megfontolom melyiket valósítom meg, köszi!
Nagyon ötletes! Vonz a dolog, hogy megcsináljam, pláne, hogy a családomban mindenki "fagyi-bolond":-)Csak a cserép okoz némi fejtörést nekem, illetve az, hogy tisztítsam meg? Simán mosogassam el???? Ötleteket előre is köszönöm.
Anzelma, megvallom, én vettem új cserpeket, 150 ft-ért kb, szerintem amiben föld volt, és locsolva volt, az már nem tisztítható ki igényesen. Én még anno nem ehhez a recepthez vettem, hanem kis mini kenyérkéket sütöttem benne, az is szupi volt!
Én is úgy gondoltam, hogy új cserepekben fogom megcsinálni:-) Bon-bon, az újakat mivel mostad el?
Ha tuti biztosra szeretnél menni, akkor tedd a cserepeket 1 órára 120 fokos sütőbe.
Ha egyszer a lányom ilyen fimomat kóstol, hogy beszélem majd le a többi cserepes növényem kóstolgatásáról?! 😉
Az égetés jó ötlet, bár megondom és nem vagyok ennyire elővigyázatos, sima forró ízzel és kefével mentem végig. Lehet esetelg sütőpapírt belevágni, ha gondolod, bár az nem annyira elegantos, de mosogatni sem kell annyit 😀