A Nutellát lényegében mindenki imádja – és szinte senki sem úgy eszi, ahogy a reklámban mutatják.
Nutella kenyéren? Ugyan már!
Sokan kanállal, magában élvezik a mogyorókrémes csodát; akadnak, akik kekszre kenik – de találkozni nutellás kürtőskaláccsal, sőt pizzával is!
Mi most egy igazi különlegességet mutatunk nektek – ami nagy valószínűséggel az új kedvenc süteményetek lesz, ha szeretitek a Nutellát.
A receptet és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
Na de nézzük a receptet Csorba Anitától!
Figyelmeztetés: Vigyázat, duplán nutellás!
Hozzávalók:
170 g liszt
80 g vaj
100 g Nutella
2 evőkanál kakaópor
1 tojás
Fél evőkanál sütőpor
Elkészítés:
- A kedvenc varázsmondatom: Mindent keverj össze!
- Formázd meg a kekszeket, tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 180 fokon süsd 13-15 percig. Ropogós kekszekre számíts – ha puhábbat szeretnél, tedd egy napra légmentes dobozba őket, és lakatold le!
Tipp:
A kekszek közé is kenj Nutellát!
További hasonló recepteket – és vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – ráadásul a különleges kiadvány karácsonyi ajándéknak is tökéletes!