Néha van úgy, hogy valami igazi krémes édességre, valami különleges ízvilágú desszertre vágyik az ember. Ez a recept pont ilyen – aránylag könnyen elkészíthetsz vele egy elképesztően finom édességet.
Lepd meg szeretteidet, barátaidat vagy csak magadat egy kis narancsos mascarponéval – ami nem mellesleg nem kicsit néz ki jól:
A narancsos mascarpone receptjét és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
És jöjjön a narancsos mascarpone receptje!
Figyelmeztetés: Többet csinálj, mint amennyit elsőre tervezel. Higgy nekünk, tapasztalatból mondjuk.
Hozzávalók:
- 1 csomag babapiskóta
- 400 ml tejszín
- 500 g mascarpone
- 2 púpozott evőkanál porcukor
- 3 narancs
Elkészítés:
- Verd fel a tejszínt. Vigyázz, nehogy vajat készíts belőle – próbálj meg nem elbambulni.
- Keverd el a mascarponét a cukorral, és óvatosan forgasd a tejszínbe.
- Facsard ki a narancsokat, és mártsd bele a babapiskótákat. A narancsos piskótákat sorakoztasd fel szorosan egymás mellett egy üvegtál aljába.
- Rétegezd rá a krém felét, aztán jöhet megint egy réteg babapiskóta és a krém másik fele.
- Tedd a hűtőbe, és várj. Tudjuk, baromi nehéz – de kitartás. Legalább két-három óra kell, hogy ízek összeérjenek. Várd ki, megéri.
Tipp:
- Narancskarikákkal díszítsd.
- Kipróbálhatod erdei gyümölccsel is. Ilyenkor akár a gyümölcs levével meg is színezheted a krémet.
További hasonlóan szuper recepteket – na meg elképesztően vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – és persze ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: