A rugalmasságnak az is a része, hogy a céljainkat újrafogalmazzuk, ha szükség van rá – akár pár nap leforgása alatt is.
A VakVarjú étterem 2020-ra a fejlesztést tűzte ki célként maga elé, amit a járványhelyzet miatt kénytelen volt a túlélésre módosítani.
“Van az a mondás: Ha gyorsan akarsz eljutni valahova, menj egyedül, ha messzire akarsz jutni, vigyél magaddal társat. Hiszek a csapatjátékban, és a jövőben is erre akarom helyezni a hangsúlyt – mert a jövőt csak együtt tudjuk megcsinálni.”
Pár nap alatt alakították ki a házhoz szállítás rendszerét, de ez csak a kár enyhítésére volt elég, hiszen rutin és tapasztalat hiányában nem tudták felvenni a versenyt a többi étteremmel, akik ezt már évek óta csinálják.
Milyen más lehetősége van egy étteremnek? Hogyan lehet túlélni egy olyan időszakot, amiben mindenki otthon van, és nem jár sehova? Hogyan lehet egy csapatként, összefogással átvészelni egy ilyen időszakot?
Erről beszélgetett Csorba Anita a VakVarjú étterem vezetőjével, Semsei Rudolffal, aki mindenek felett hisz a csapatmunka erejében, és aki elmeséli, hogyan éli meg csapatával március óta a mindennapokat.