Két különleges receptet mutatok most Nektek, nálunk mindkét fogás gyakori vendég! Az egyik egy ínycsiklandó, mégis könnyed desszert, a másik pedig egy gazdag ízvilágú étel, amitől biztosan jóllaktok. Ez utóbbit főleg vacsorára ajánlom, de ebédre is tökéletes!
SZÉLFORGÓ KEKSZ
Ha valami különleges édességre vágytok, akkor íme egy igazi specialitás, a szélforgó keksz! Anyák napjára is elkészíthetitek, szuper meglepetés, és nagyon könnyen megvan.
Az alapja egy klasszikus kekszrecept, amit megbolondítottunk egy kis kreativitással. Az elkészítése egyszerű, és a hozzávalókat is könnyen beszerezhetitek 🙂
Hozzávalók:
400 gramm liszt
200 gramm cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
200 gramm vaj
2 tojássárgája
4 evőkanál tej
4 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Az alap tésztához keverd össze a lisztet, a cukrot, a vaníliáscukrot és a sütőport. Tedd bele a szobahőmérsékletű vajat, majd morzsold össze a keveréket. Helyezd bele a tojássárgáját és 2 evőkanál tejet, és gyúrd össze a linzertésztát.
Ezután szedd két egyenlő részre. A kakaót keverd el 2 evőkanál tejjel, és öntsd az egyik tésztára, majd gyúrd össze alaposan.
Nyújtsd ki mindkét tésztát egyforma méretűre, tedd őket egymásra, majd szorosan tekerd fel. Csomagold fóliába, és 1 órát pihentesd a mélyhűtőben.
Miután kivetted, vágj belőle 1 cm vastag szeleteket, tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd meg a kekszeket.
Nézd meg a videóban, hogyan készítem el ezt a mennyei édességet, és lepd meg egy-két finom falattal anyukádat, biztosan örülni fog neki 🙂
TÉSZTASALÁTA KÜLÖNLEGESEN
Egy színes, ínycsiklandó finomság, amiből biztosan fogsz repetázni. Egy gazdag ízvilágú tésztasaláta receptjével készültem most Nektek, amit nagy kedvencemmel, a házi készítésű vöröspestós öntettel bolondítottam meg.
Ezt a laktató fogást tálalhatjátok hidegen és melegen is, mindkettő nagyon finom. Pillanatok alatt elkészíthetitek, nézzük is a receptet!
Hozzávalók:
A vörös pestóhoz:
150 gramm mandula
100 gramm aszalt paradicsom
100 gramm parmezán
½ fej fokhagyma
1 db citrom
Kb. 1 dl olaj
Só
Bors
A salátához:
2 db tonhalkonzerv
1 doboz koktélparadicsom
1 db konzerv kukorica
1 db konzerv zöldborsó
1 csomag fagyasztott brokkoli
1 csomag mozzarella
1 db közepes kaliforniai paprika
1 csomag penne tészta
Parmezán sajt ízlés szerint
Elkészítés:
A vörös pestóhoz aprítsd fel az aszalt paradicsomot, és tedd aprítógépbe a mandulát, paradicsomot, fokhagymát és a sajtot. Add hozzá a citrom levét és az olajat. Sózd, borsozd és aprítsd össze a keveréket. Érdemes felírnod ezt a receptet, bármilyen húshoz vagy tésztához használhatod, nachos dipnek is tökéletes vagy akár önállóan is jó pirítóshoz.
Tedd fel főni a tésztát, a brokkolit pedig lobogó vízben főzd 4-5 percig. Aprítsd fel a paradicsomot, a kaliforniai paprikát és a mozzarellát.
Tedd egy nagy tálba a kifőtt tésztát, és halmozd rá a felaprított paradicsomot, paprikát, mozzarellát, majd öntsd hozzá a lecsepegtetett kukoricát és zöldborsót. Keverd össze az egészet.
Végül add hozzá a tonhalat és a vöröspestót, ezzel is forgasd össze a salátát. Tálaláskor reszelj rá parmezán sajtot ízlés szerint 🙂
Nézd meg a videómban, hogyan készítheted el ezt a laktató finomságot 🙂
Melyik recept a kedvenced? 🙂
IDE kattintva megtalálod a többi gasztronómiai bejegyzésemet.
További kreatív inspirációkat találtok tőlem a Spar oldalán is, nézzetek be hozzájuk: ITT
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, ha nem szeretnél lemaradni az izgalmas új videókról és cikkekről 🙂 IDE kattintva teheted meg.
Youtube csatornáim:
► Iratkozz fel kreatív Youtube csatornámra! http://bit.ly/1CSZVB3
► Kreatív receptjeimért iratkozz fel gasztro csatornámra! http://bit.ly/2BgC4Tr
► 1 PERCES INSPIRÁCIÓK! http://bit.ly/2EdYpiZ