Csorba Anita Ízemlékek könyve című különleges édességrecept-gyűjteményében így vezeti fel Anita a túrótorta receptjét:
Ez a frissítő túrókrémes csoda nagy-nagy kedvencem, ezt az édességet szeretem a legjobban anyósom konyhájából – ami pedig nem kis dolog, mert sok finomságot süt. Nyári szülinapok gyakori kísérője családom nagy örömére. Mindenféle gyümölccsel fantasztikus, de én legjobban a málnás verziót szeretem.
A túrós sütemények sokunknak nagy kedvencei – mi sem vagyunk ezzel máshogy, a túrótorta pedig különösen a szívünk csücske. Ráadásul gyönyörű:
A túrótorta receptjét és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
És jöjjön a túrótorta receptje!
Figyelmeztetés: könnyű túladagolni – de hiába szólunk, úgyis túl fogod.
Hozzávalók:
- 400 ml tejszín
- 400 g joghurt
- 100 g cukor
- 1 teáskanál vaníliaesszencia vagy 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag instant zselatin fix
- 1 csomag babapiskóta
- 100 ml langyos tej
- 500 g túró
- 200 g ribizli
Elkészítés:
- Mártsd bele a babapiskótákat langyos tejbe, és tedd szorosan egymás mellé egy kerek, kapcsos tortaforma aljára.
- Verd habbá a tejszínt.
- Először a túrót a joghurttal és a zselatin fixszel, majd óvatosan a tejszínnel keverd össze.
- Halmozd a túrós keveréket a babapiskótára.
- A tetejét tetszőleges mennyiségű és fajtájú gyümölccsel díszítsd. Ha nincs friss gyümölcsöd, a fagyasztott is tökéletes: én egy csomag erdei gyümölcsöt halmoztam rá.
- Dermedésig tedd hűtőbe, ez 2-3 óra lesz. Ha sietsz, fagyasztóba is teheted.
Tippek:
- Fagyasztóban 1-2 hétig is eláll, ilyenkor tálalás előtt 1 nappal tedd át a hűtőbe.
További hasonlóan szuper recepteket – na meg elképesztően vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – és persze ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: