Csorba Anita Ízemlékek könyve című különleges édességrecept-gyűjteményében így vezeti fel Anita a palacsintatorony receptjét:
Valamiért az amerikai palacsinta nem annyira gyakori vendég nálam, mint a klasszikus… Igaz, a nagymamám-féle palacsintát szinte hetente sütöm.Valljuk be, így nehéz lekörözni.
Viszont amikor Panna receptjét beválogattam a harminc kedvenc receptem közé, nagyon tetszett benne, hogy kókusztejjel készült.
Ha már minipalacsintákat sütök, úgy döntöttem, legyen igazi, hatásvadász megjelenése a végén: egy színes palacsintatorony.
Szülinapra tökéletes választás!
Anita nem aprózta el, tényleg színes – és nem mellesleg szupermenő – lett a végeredmény:
A palacsintatorony receptjét és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
És jöjjön a palacsintatorony receptje!
Figyelmeztetés: Ne edd meg egyszerre az egész tornyot! Nehéz kibírni – de próbáld meg.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g finomliszt
- 1 liter kókusztej
- 4 tojás
- 100 g olvasztott vaj
- 30 g cukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál olaj
- ételfesték, ha te is színesre szeretnéd
A töltelékhez:
- 230 g túró
- 1 dl kókusztej (ha már úgyis kéznél van, de természetesen lehet normál tej is)
- 40 g cukor
- 20 g kókuszreszelék
Elkészítés:
- A tojásokat keverd habosra.
- Sózd meg, add hozzá a cukrot.
- Keverd hozzá folyamatosan adagolva a lisztet. Ennél a lépésnél könnyen lehet csomós, itt sokan a liszt átszitálására esküsznek, én egyszerűen a botmixerre.
- Ezután add hozzá a szobahőmérsékletű vajat (ha hűtőhideg, dobd be a mikróba egy pillanatra), a citromhéjat meg az olajat.
- Ha Te is színeset szeretnél, oszd el annyi tálkába, ahány színre vágysz, és egyszerűen csepegtesd hozzá az ételszínezéket!
- Tedd be a hűtőbe 2 órára, majd süsd meg palacsintasütőben a mini palacsintákat.
- A töltelék hozzávalóit keverd össze, és kend a szintek közé.
Tippek:
- Ha valamiért csomósra sikerül a palacsintatészta, botmixerrel összekeverem, és tökéletes lesz – eltűnnek a csomók, és nem szakad el a tészta sütés közben sem.
- Próbáld ki más töltelékkel – és írd meg a kedvencedet kommentben!
További hasonlóan szuper recepteket – na meg elképesztően vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – és persze ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: