Az igazi olasz tészta titka – egyenesen Milánóból!
Csorba Anita Milánóban járt, hogy megnézze a 2019-es bútorkiállítást – és hogy megtanulja, hogyan készül az igazi olasz tészta. A helyszín egy csodás családi tésztakészítő műhely – itt az Orecchiette (kagylótészta) és a Ravioli megalkotásának titkát ismerte meg Anita.
De most te is elkészítheted az itáliai csodatésztát, mert szuper videó is készült a workshopról:
Az két olasz tészta receptjét pedig itt találod:
Orecchiette / kagylótészta:
1/3 víz
2/3 durumliszt
A tésztát 5 percig gyúrjuk, majd vékony hengert csinálunk belőle. Körülbelül 2 centis darabokra vágjuk, és a videóban látott módon megformázzuk. A kész tésztát enyhén sós vízben 3 perc alatt készre főzzük, majd tetszőleges szósszal és sajttal tálaljuk.
Ravioli
70 ml tej
1 tojás
100 g rozsliszt
100 g fehér liszt
A folyékony hozzávalókat enyhén elkeverjük, és hozzáadjuk a liszthez, majd összekeverjük, és 5 percig gyúrjuk. Tésztanyújtó géppel háromszor kinyújtjuk, kiszaggatjuk a kerek vagy szögletes formákat, és megtöltjük. A lapokat félbehajtjuk és – ügyelve arra, hogy mindenütt bezárjuk a tölteléket –, összenyomjuk a széleket. A kész töltött tésztákat 3 percig sós vízben főzzük, majd reszelt parmezánnal és olvasztott vajjal tálaljuk.