Az inspiráció néha olyan helyről érkezik, ahonnan nem is számítanánk rá. Egy termelői piac is beindíthatja a kreatív agyféltekénket, az ízek, illatok, és a piacon megismert emberi történetek mind-mind olyan ingerek, amelyek alkotásra késztethetnek.
A Chili és Vanília blog írójával, Mautner Zsófival pontosan ez történik, amikor termelői piacon jár – egészen másnak érzi a főzést és az étkezést, mikor itt szerzi be az alapanyagokat.
“Ha ismered a termelő emberi arcát és történetét, és az ő dolgaival főzöl, akkor egészen másképp főzöl és eszel utána. Az, hogy benne van sok ember kézkezi munkája, az számomra hihetetlenül inspiráló.”
Hogyan válik először élménnyé, később hivatássá, végül szenvedéllyé a főzés? Mi az a pont, amikor egy diplomata úgy dönt, inkább a gasztronómiának szenteli az életét? Mi ad inspirációt kilenc szakácskönyv megírásához, mi az, ami még a siker csúcsán is tovább visz?