Ha van az év során kifejezetten csokiszezon, akkor valószínűleg a decemberi-adventi időszakkal együtt köszönt be. A habos forró csoki, a rengeteg különféle csokimikulás (csokihóember, csokiszarvas, csokifóka) és a díszdobozos bonbonok épp időben érkeznek, hogy a hidegtől meg az ünnepi stressztől megnövekedett édességéhségünket csillapítsák.
Anita gasztrocsatornáján sok-sok csokis édességet találtok, ezek közül most hármat ajánlok figyelmetekbe.
Az elsőben trüffelek a főszereplők. Ezekben az egyszerűen elkészíthető csokigolyókban külön szeretem, hogy sokféleképpen variálhatóak, csak a fantázia szab határt akár az ízesítés, akár a külső “hempergetős” bevonat tekintetében. S a bónusz: kiváló újrahasznosítási lehetőség a csokimikulások (vagy csokihóemberek, csokiszarvasok, csokifókák) számára.
A következő videóban Anita egy korábbi szavazás eredménye alapján csokis-diós-karamellás édességet készít. Figyelem, ez nem piskóta, készülj fel rá, ha megnézed ezt a videót, nem tudsz majd ellenállni, és te is meg fogod csinálni ezt a szuper tortát – még az idén.
Az utolsó recept a titkos favoritom, mert glutén- és laktózmentes. Egy egyszerű csokoládés chiamag puding, ami kapott még egy kis narancsos díszítést, így igazi ünnepi desszert kerekedett belőle.
Ami pedig az ünnepi kalóriákat illeti – én őszintén hiszek benne, hogy ami jólesik, attól nem hízunk. S ha mégis elkezdenénk szűknek érezni a kedvenc farmerünket, akkor irány a koripálya, c’est tout! 🙂