A crumble, vagyis a morzsasüti egy klasszikus angol édesség – és a maga nemében verhetetlen.
Csupán pár alapanyag kell hozzá, pillanatok alatt összedobhatod, és rengeteg variáció létezik belőle, így (éléskamrád tartalma mellett) lényegében csak a kreativitásodon múlik, mit hozol ki a süteményből.
Csorba Anita először Nigella Lawson főzőműsorában látta a crumble receptjét, és rögtön rá is kapott a finomságra – nem meglepő tehát, hogy süteménygyűjteményébe is bekerült az almás verzió, egyik rajongójának receptje alapján.
Eléggé szemrevaló lett a végeredmény – és persze a receptet sem titkoljuk el, a kép alatt találod!
Az almás crumble receptet és a képeket Csorba Anita Ízemlékek könyve című süteményrecept-gyüjteményéből vettük, amely nem csupán egy szimpla receptkönyv – erről itt olvashatsz bővebben:
És jöjjön az almás crumble receptje!
Figyelmeztetés: Nem kell takarítanod utána – egy morzsa sem fog maradni!
Hozzávalók:
- 5-6 alma
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 150 g cukor
Elkészítés:
- Most meg az almákat, és szeleteld fel őket.
- Morzsold el a lisztet a vajjal, és keverd hozzá a cukrot.
- Rakd a szeletelt almát egy kivajazott tortaformába vagy szufléformába. Szórhatsz rá fahéjat is.
- Morzsold rá a tésztát az almára, és tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-35 percre, a sütőedényed méretétől függően.
Tippek:
- Tálald fagyival, pudinggal vagy tejszínhabbal.
- Liszt helyett zabpelyhet is ledarálhatsz, és azt használhatod.
További hasonló recepteket – és vicces macskákat meg gyönyörű képeket – találsz Csorba Anita múltidéző süteménygyűjteményében, az Ízemlékek könyvében! A könyvnek ott a helye minden édesszájú polcán – ráadásul a különleges kiadvány karácsonyi ajándéknak is tökéletes!
És most már az Ízemlékek Inspibox is elérhető – nézd meg Csorba Anita unboxing videóját: