Hétvégén ünnepeltük Apósom szülinapját. Már tavaly is különleges tortával leptem meg (ott is hús van a dologban, majd el fogom árulni, de addig is lehet tippelni :), és mivel annyira szuperul sikerült és nagyon örült neki, idén a másik kedvenc ételéből próbálkoztam. Onnan indult az egész, hogy nem szereti az édeset, és mikor még a szülinapja előtt megkérdeztem hogy milyen tortát szeretne, viccelődött, és felsorolta az összes kedvenc ételét, kiegészítve a torta szóval. Én meg nem vettem viccnek 🙂
Mivel én vegi vagyok már jó tíz éve, mindig érzésből kell süssem a húsos ételeket. Most azonban nem akartam a véletlenre bízni, így megkerestem egy szuper gasztroblogger oldalát a témában (Apósom kedvencei a magyaros és erdélyi ételek), és onnan vettem a receptet, szó szerint követve az utasításokat. Férjemet megkértem még előző nap, hozzon egy hatalmas 2 kilós kenyeret a pékségből, és abba töltöttük. Gyerekek csinálták rá a paprikás golyócskákat. Délután izgulva vártuk a hatást… Ami nem maradt el! Állítólag naggyon jól sikerült életem első töltött káposztája.
Köszönöm Gabojsza konyhája a receptet!
1 komment
Apósodnak utólag is boldog születésnapot kívánok, örülök, hogy jól sikerült!:-)