Mikor megláttam ezt a dinnyefagyi bejegyzést, azonnal meg akartam csinálni.
Ugye nem csodálkoztok? Na igen, a leírás szerint kívül pisztácia fagyi, középen vanília fagyi, majd belül dinnye fagyi (szorbé) van, gondoltam én, ha elmegyek a legközelebbi nagybevásárló áruházba, simán kapok… Na, persze, ahogy Móricka elképzeli… se dinnye, se pisztácia… de én pedig hétvégére meg akarom csinálni! Így hát megvettem az egyetlen zöldszín fagyit: egres-lime, és belülre egy málnásat, mert ez gondoltam illik a citromhoz. Költségkímélésként most középre nem vettem vaníliát, és különben sincs fehér a dinnyében 🙂
És voilá!
Nagyon jó lett, és ha lesz valakinek a szülinapja, házi fagyikból fogom elkészíteni, nagyon különleges torta-ajándék szerintem egy fagyikedvelő felnőttnek.
Mindenesetre ez a hétköznapi verzió így készült:
1 doboz lime-egres fagyi, kicsit kiengedve, fém kanállal krémes kenhetőre átkeverve
1 doboz málnafagyi, szintén krémesre átkeverve
2 marék csokilencse
Egy félgömb alakú keverőtálkát folpackkal kibéleltem, és belekentem a zöld réteget, 5 percre ment a fagyasztóba, addig összekevertem a málnafagyit a csokilencsével, majd belekentem ezt is a tálba. És a kellő pillanatban elővarázsoltam, forró vizet engedtem a hátuljára, és a tortatálra helyeztem, majd vártam a hatást a szeletelésnél (meglepetés volt, a gyerekek elámultak :))
3 hozzászólás
Hű milyen gusztusos! És szuper jól mutat. Asszem a hét végén mi is "dinnyét" eszünk.
Tuti sikered lesz!!! Csak sikerüljön a fagyivadászatod! Majd írd meg milyet találtál, és hogy sikerült…
És igen, végre elkészült a "dinnyém", és a jóslatnak megfelelően tuti siker volt. Málna-piros, vanília-sárga, és vanília+mandulaaroma-zöld fagyi volt, csokidarabkákkal. Nyami. Köszi az ötletet!